Nasrallah: Suud Sözde Meşruiyeti Restore Edebildi mi ?

Nasrallah: Suud Sözde Meşruiyeti Restore Edebildi mi ?

Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah'ın lideri Seyyid Hasan Nasrallah'dan önemli açıklamalar...

Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'ın Yemen halkına karşı sürdürdüğü askeri saldırganlığın büyük bir başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek operasyonun hedeflerine ulaşamadığını ifade etti.

Saldırganlığın amaçlarından tek bir olasılığın bile elde edilemediğini ifade eden Hasan Nasrallah,"Suudi Arabistan Yemen'de sözde meşruiyeti restore etti mi? Yemen ordusu ve halk komitelerinin genişlemesini önlemeyi başarabildiler mi? [eski kaçak Yemen cumhurbaşkanı, Abd Rabbuh] Mansur Hadi'nin ülkeye dönmesi mümkün oldu mu?" diye sordu. www.tevhidhaber.com

Riyad'ın saldırılaına karşı zaafiyet göstermeyen Yemen halkının direnişine övgüde bulunan Seyyid Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'ın komşu ülkesi Yemen'e kanlı bir savaş başlatarak egemenlik kazanmak istediğini savunurken, "Bu amaçta başarısız oldu" diye ekledi.

Nasrallah, Yemen'e saldırının en büyük nedeninin Suudi Arabistan'ın hegomanyası olduğunu belirtti.

Nasrallah "Umut operasyonu" adı altında yeniden başlatılan operasyonların ise tamamen "Kararlılık Fırtınası" adı altındaki askeri saldırıların ilk aşamasında ki hezimeti örtbas etmek için oluşturulduğunu vurguladı.

Nasrallah Suudi Arabistan'ın savaş sırasında insani yardımlarında ulaşmasına engel olduğunu belirtirken, ikiyüzlü ülkelerinde durumunu şu sözlerle öztledi;

"Terörle mücadele etmek istediklerini söylüyorlar, ama el Kaide'ye silah desteği sunuyorlar. El kaide ise yardımların bölgeye ulaşmassını engelleme görevini üstlenerek halk komitelerini bombalıyor. Yemen'e ulaşması gereken insani yardımlar bu şekilde engelleniyor."

Nasrallah son olarak Yemen halkının zaferini selamlayark uluslararası toplumu da insani yardımların ulaşmasını hızlandırmaya çağırdı ve Yemen'in altyapısını hedefleyen Suudi Arabistan'ı kınadı.

Tevhidhaber.com için çevrilmiştir...