Nasrallah: Suud Seçimlere Müdahale Etmeye Çalışıyor

Nasrallah: Suud Seçimlere Müdahale Etmeye Çalışıyor

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Amerika ve Suudilerin Lübnan seçimlerine müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Amerika ve Suudilerin Lübnan seçimlerine müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Lübnan ekonomisinin büyük bir çöküş halinde olduğunu vurgulayan Nasrallah Lübnan’da yolsuzluk ile mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirterek “Bugün Hizbullah Irak ve Suriye’de IŞİD terörü ve Amerikan işgali karşısındaki zaferleri ile gücünü ispatlamıştır. Hizbullah Amerika’nın bölgedeki tüm senaryoları için bir tehdittir” dedi.
 
 "Elde ettiğimiz zaferler karşısında Amerika ve müttefikleri hüsrana uğramıştır” ifadelerini kullanan Nasrallah Suudi Arabistan ve körfez ülkelerinin Lübnan seçimlerine müdahale etmeye çalıştıklarını vurguladı.
 
Seyyid Hasan Nasrallah üst düzey Suudi makamlar ile Suriyeli bir heyet ile son günlerde yaşanan ikili görüşmenin ayrıntılarını paylaşarak “ Suudiler Suriye devletinden İran ile ilişkilerini sonlandırma karşılığında Arabistan’ın teröristleri desteklemeyeceği ve Suriye’nin yeniden inşası için para yardımı teklifinde bulundular. Aynı teklif Kral Abdullah ve Kral Selman dönemlerinde de tekrarlanmıştı. Bu da göstermektedir ki savaşın asıl nedeni direniştir” dedi.
 
Konuşmasında direnişin Lübnan halkı ve bölge için önemine değinen Nasrallah “Bizim bugünkü savaşımız bir var olma ve izzet mücadelesidir. Hizbullah’ın meclisteki temsilcileri direnişin sesidirler ve direnişi korumak ve desteklemek amacıyla orada bulunmaktadırlar. Suudi Arabistan geçtiğimiz aylarda Said el Hariri’yi istifaya zorlayarak Hizbullah’ı devletten uzaklaştırmaya ve Lübnan’ı zayıflatmayı hedeflediler. Suudilerin projesi devlet ile direnişi çatıştırmaktır” ifadelerini kullandı.
 
Aynı zamanda Yemen halkının Suud rejiminin işgali karşısındaki azmine ve mücadelelerine işaret eden Hasan Nasrallah Yemen halkının ve Ensarullah’ın Suud rejimi karşısında önemli başarılar elde ettiğini belirterek, “ Yemenlilerin Riyad’a gönderdiği 7 füze Suudi Arabistan havaalanını hedef almamış olsa da askeri açıdan önemli bir başarıdır. Suudi Arabistan gölgesinde varlığını sürdüren Yemen’in 3 yıl önceki durumu ile bugün arasındaki çok büyük fark vardır” dedi.
 
Son olarak ihtiyaç halinde bizzat kendisinin Hermel- Balbek hattına giderek savaşabileceğini belirten Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah  “ Bunu üçüncü kez tekrarlıyorum ve ciddiyim” şeklinde konuştu.