Nasrallah: Suriye Sorunu Yeni Bir Aşamaya Giriyor

Nasrallah: Suriye Sorunu Yeni Bir Aşamaya Giriyor

İran’da yayın yapan El-Ahvaz kanalına röportaj veren Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah...

İran’da yayın yapan El-Ahvaz kanalına röportaj veren Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye halkının bölgesel ve küresel güçlerin desteğiyle oluşturulan silahlı gruplar üzerinden yapılan ve Suriye’yi hedef alan komplolar karşısında uyanık olduğunu vurguladı. 

Nasrallah “Suriye direniş ekseni açısından kritik bir role sahipti. Amerika’nın bölgeye dönük planlarını bozması sebebiyle Suriye’yi vurmak istediler. Suriye’de yaşanan tam olarak bu!” dedi. Nasrallah, Suriye’nin yıkımı için milyarlarca dolar harcandığını, yine tonlarca para harcanarak muhalif güçlere silah desteği sağlandığını, ardından yine milyarlarca dolar harcanarak dünyanın çeşitli ülkelerinden savaşçı getirtildiğini, tüm ülkelerin ve dünya basınının mezhepçi fitneyi körüklemek için harekete geçirildiğini söyledi. Nasrallah “Yegâne hedefleri Suriye rejimini yıkmak ve Suriye’yi kontrol etmekti” dedi.

Suriye’de hem ülke içerisinde, hem bölgede hem de dünyada yaşanan gelişmeler ışığında değerlendirildiğinde tehlike boyutunun çoktan aşıldığını vurgulayan Nasrallah “Suriye sorunu yeni bir aşamaya giriyor. Belki de bu kez siyasi çözüm yoluna gidilebilir. Zira dünya artık reel şeyler görmek istiyor” dedi.

Konuşmanın devamında Hizbullah Genel Sekreteri Yemen’deki olaylara değindi. Yemen’de Amerika ve Suud’a karşı zafer kazanılacağını vurgulayan Nasrallah “Yemen halkı bağımsızlığını kazanma ve kölelik sistemine geri dönmeme hususunda kararlı” ifadelerini kullandı.

Suud’un Yemen’deki halk devrimini İran İslam Cumhuriyeti’ne tabi olduğunu iddia ederek töhmet altında bırakmaya çalıştığını, bunun yalan ve iftiradan başka bir şey olmadığını söyleyen Nasrallah, “Suud çok yakında Yemen’de tarihi bir yenilgi yaşayacak. Buna inanıyorum. Allah(cc)’ın takdir ettiği zamanda zafer gelecek” dedi.

Bahreyn’deki gelişmelere de değinen Hasan Nasrallah, Bahreyn’de tarihi bir mücadele verildiğini, Bahreyn’de halkın bir varoluş savaşı verdiğini vurguladı.