Nasrallah: "Siyonistler ! Size Rahat Yok"

Nasrallah: "Siyonistler ! Size Rahat Yok"

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Semir Kuntar suikastına karşılık vermelerinin kaçınılmaz olduğunu ve bir misilleme geleceğini belirtti.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Semir Kuntar suikastına karşılık vermelerinin kaçınılmaz olduğunu ve bir misilleme geleceğini belirtti.
 Semir Kuntar'ın şehit edilmesinin üzerinden 1 hafta geçmesi münasebetiyle bir konuşma yapan Nasrallah, bu suikasta misillemenin kaçınılmaz olduğunu, şehitlerinin kanının kendilerine bir emanet olduğunu ve kardeşlerinin kanının dökülmesinin hiçbir şekilde tolere edilemeyeceğini belirtti.
 İşgal devletinin tehditlerinden korkmadıklarını, dünyanın neresinde olursa olsun kardeşlerinin kanlarının akıtılmasına tolerans göstermeyeceklerini belirten Nasrallah, Hizbullah'ın yapacağı misillemenin hem İsrail'de hem sınırlarının ötesinde gerçekleşebileceğini ve bunun yerine ve zamanına Hizbullah savaşçıları ve komutanlarının karar vereceğini söyledi.
 İsraillilerin endişe ve korku içinde saklanacak yer aradıklarını belirten Hizbullah Genel Sekreteri, işgalcilerin tehditlerinin hiçbir işe yaramayacağını belirtti ve: "Rahatsız olmalısınız, dışarıda da içeride de rahat olamayacaksınız, rahat yüzü size haram!" dedi.
 Semir Kuntar'ın 29 yılını İsrail hapishanelerinde geçirdiğine dikkat çeken Nasrallah, Kuntar'ın esir takasıyla serbest bırakılmasının ardından hapiste geçirdiği yıllar boyunca azminden ve heyecanından hiçbir şey kaybetmediğini, bir zayıflık belirtisi göstermediğini ve Semir Kuntar'ın direnişin ruhunu çok güzel gösterdiğini belirtti.
 İsrail'in ABD desteğiyle Filistinli direnişçileri tutukladığını, Gazze'ye ablukayı sürdürdüğünü ve uyguladığı baskıyla Filistinlilerin direnişe dair umutlarını kırmak istediğini belirten Nasrallah, "Bu savaş, umut savaşıdır" dedi ve Filistinlilerin işgal topraklarındaki mücadelesinin direnişin merkezini oluşturduğunu ifade etti.
 Filistinlilerin topraklarını ve evlerini korumak için verdiği mücadeleye destek olmanın ümmet için büyük bir sorumluluk olduğunun da altını çizen Nasrallah: "Arapların paralarını veya ordularını istemiyoruz; İsrail'i ortadan kaldırmak için bize savaşçılarımız yeter" ifadelerini kullandı.
 islami Analiz