Nasrallah :Sabrın  Sonu Zaferdir

Nasrallah :Sabrın Sonu Zaferdir

Seyyid Nasrallah: Yolsuzluk karşısında sabredilmez

Lübnan Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, dün mübarek Ramazan ayı nedeni ile yaptığı konuşmada, bu bereketli ayın sabır ayı olduğunu belirterek, “sabırdan söz etmek aslında maneviyat ve ruhi konulardan konuşmaktır” dedi.
 
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle yaptığı konuşmada, yolsuzluk ve işgal karşısında Müslümanca tavrı anlattı.
 
Seyyid Hasan Nasrallah’ın konuşmasının önemli başlıkları:
 
Ulusal İşçi Bayramı'nda tüm çalışanlarımıza selamlarımızı gönderiyor ve onlara olan takdirimizi ve saygımızı ifade ediyoruz.
 
Siyasi meselelerle ilgili görüşmeler önümüzdeki Pazartesi günü öğleden sonra saat 5’de yapılacaktır.
 
Sabırsız olan herkes, problemlerle karşı karşıya kalacaktır, ancak sabırlı olursanız, sorunların üstesinden gelinebilir. Yüce Allah bizden sabırlı olmamızı istemektedir.
 
İşgal ve inkâr karşısında sabır caiz değildir. Allah’u Teala sabırlı olanları sevmekte ve “Ben sizin yanınızda ve sizin yardımcınızım” buyurmaktadır. Kıyamet Günü'nde sabırlı olmanın büyük bir mükafatı olduğunu bilmemiz gerekir. Allah’u Teala sabırlı olanlara cenneti ve zaferi vaat etti.
 
Sabırlı olanlar sonsuz Cennet, Rıdvan ve mükafatlara ulaşacaklardır.
 
Allah için sorunlarımızda sabır göstermeliyiz. En büyük şey, ruhsal ve zihinsel açıdan insanın Allah’ın kendisiyle olduğu ve yardımcısı olduğu sonucuna varmasıdır.
 
Allah insana yaşamın sürekliliği nedeniyle unutkanlığı bahşetmiştir. Gerçek hayat Kıyamet Günü'ndedir.
 
Dünya ölümlüdür ve sadece birkaç günden ibarettir ve eğer bunu anlarsak, güç ve kabiliyet kazanırız. Eğer çaba gösterdik ve buna dünyada ulaşamadıysak, diğer dünyada ona mutlaka ulaşacağız.
 
Allah’u Teala sabırlı olanlara sonsuzluk vaat etti. Sabırlı olanlar kimlerdir, onlar, sorunlarla karşılaştığında “انا لله وانا الیه راجعون” (Hepimiz O’ndan geldik ve dönüş yine O’nadır” diyenlerdir.
 
Sabır ve tahammül takdir edilen konulardır ve Allah’u Teala müminlerin ve mücahitlerin sabrını övmektedir.
 
Bu, sabrın Yüce Allah’ın nezdine övülen bir şey olduğunu göstermektedir.
 
Dünyada sabırlı olduğumuzda, öfkemizi kontrol edebilir, sakinliğe ve tefekküre sahip olabiliriz ancak sabrımız yoksa, öfkemizi kontrol etmemenin bir sonucu olarak her şey birbirine girecek ve parçalanacaktır.
 
Allah’u Teala birçok ayette Allah’ın sabırlı insanlarla birlikte olduğunu buyurmaktadır. Ramazan ayı sabır ve hoşgörü pratiğidir. İnsan genellikle bu pratiğe ihtiyaç duyar.’
 
Seyyid Hasan Nasrallah, (Zorluklar, imtihanlar ve sıkıntılar karşısında peygamberlere, salihlere ve nebilere tevessül etmek gerektiği konusuna değinerek) şunları söyledi: ‘Nebiler ve peygamberler çok büyük sorun ve imtihanlar karşısında sabır gösterdiler, öyleyse biz de sabır ve tahammül göstermeliyiz.
 
Kişinin kendini kontrol etmesi sabrın sonuçlarından biridir, ilk başta her şey zordur, ama zamanla kolaylaşır, insan sabır ve tahammülü temrin etmelidir.
 
Allah’u Teala’dan bize sabır vermesini istemeliyiz. Zorluklar ve sorunlar karşısında bize sabır vermesi için Allah’u Teala’dan yardım almalıyız. Peygamberler ve nebiler sıkıntı karşısında sabırlıydı ve Allah’u Teala bu yolda onlara yardım etti.
 
Sabra ve tahammüle ihtiyacımız var ve dünyamızı daha iyi bir yer haline getirmek ve Allah’a yaklaşmak için Allah’ın bize rehberlik etmesi ve yol göstermesi için sabırlı olmalıyız.
 
Burada ve her yerde Lübnan'a yönelik tehditlerin çoğu psikolojik bir savaştır.’ (Ajanslar)