Nasrallah: İsrail İle Tekfircilerin Arasında Fark Yoktur

Nasrallah: İsrail İle Tekfircilerin Arasında Fark Yoktur

Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah'ın Lideri Seyyid Hasan Nasrallah, es-Sefir gazetesine demeç verdi.

Seyid Nasrallah “es-Sefir” gazetesine verdiği demeçte “Bana göre tekfircilerle İsaril’in tehlikesi birdir ve aralarında fark yoktur. Bir diğerinden daha öncelikli de değildir. önceleri tekfirci tehlike bizim için ve bölge için uzak tehlikeydi, ama arktık aralarında fark yok” dedi.

Nasrallah, ABD ve İsrail’in Esad’a: “ İran ve Hizbullah ile diplomatik ilişkilerine son ver ve İsrail ile tam manasıyla anlaşmaya hazır ol, ülkedeki karışıklığa son verelim” teklifinde bulunduklarını ve Esad’in ise bu teklifi reddettiğini açıkladı.

Artık Suriye hükümetini düşürmek ve Suriye’yi parçalamak ihtimalinin kalmadığının altını çizen Hizbullah Lideri, "terörist ve isyancıların büyük bir savaşa güçlerinin bulunmadığını ve ülkedeki terör eylemlerinin daha çok korkutmak amacı güttüğünü" belirtti.

Geçtiğimiz 3 yılda yaşananların, Suriye hükümetinin güçlü bir hükümet olduğunu ve halktan büyük bir destek gördüğünü ispat ettiğine de  dikkat çeken Nasrallah, zahirde isyancılara destek veren bir çok Arap ülkesinin özelde Esad’a destek verdiği belirtti.

Nasrallah, Tekifrcileri tanımlarken şu ifadeleri de kullandı: Eğer Aleviyseniz "Nusayrilerle" savaşıyorlardır, Şii iseniz "rafızilerle" savaşıyorlardır, Sünni iseniz sizi "kafir" olarak görüyorlar. Onlarda dinden dönme ve küfür hükmünün verilmesi çok basittir.