Nasrallah: "İsrail, Batının Bölgedeki Karakolu Oldu"

Nasrallah: "İsrail, Batının Bölgedeki Karakolu Oldu"

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Aksa'yla Dayanışma Konferansı'na bir mesaj gönderen Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah

İranlı üst düzey yetkililer ve Filistin'e Destek için Uluslararası STK'lar Birliği üyelerinin katılımıyla "Aksa'yla Dayanışma Konferansı" bugün Tahran'da çalışmalarına başladı.

Mazlum Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen iki günlük konferansta, dünyanın 30 ülkesinden oluşan birliğin 40 üyesi bir araya gelerek, Filistin, direniş ve İslam dünyası ile yaşanan gelişmeler ve meseleler hakkında karar alıyor.

Washington'un Cuma İmamı Muhammed Asi ve Lübnan Hizbullah hareketi Kadın Kolu Başkanı Bayan Afaf Hekim, ABD'li ve İngiltereli bir grup anti Siyonist Yahudi'nin yanısıra, Lübnan, Suriye, Türkiye, Pakistan, Güney Afrika, Endonezya, Malezya, Filistin ve diğer ülkelerden onlarca aktivist bu uluslararası konferansa katılıyor.

 

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah da Uluslararası Aksa'yla Dayanışma Konferansı'na bir mesaj göndererek, direnişin Kudüs'ü işgal eden İsrail rejimine karşı mazlum Filiistin halkını savunmaya devam edeceği açıklamasında bulundu.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Tahran'da düzenlenen "Uluslararası Aksa'yla Dayanışma Konferansı"na gönderdiği mesajında, Filistin'e her türlü desteğin Filistinliler için kalben güven verdiğini belirtti.

Seyyid Hasan Nasrallah, bugün Mescid-i Aksa'da yaşananlar karşısında bütün ümmetlerin üzerine yeni görev düştüğünü ifade ederek, İsrail'in Siyonizm projesi değil, küresel güçlerin iradesinden kaynaklanan emperyalist bir proje olduğunu ifade etti.

Filistin sorununun işgalci İsrail ile mücadele etmek olmadığını belirten Nasrallah, emperyasit güçler ve dünyanın eski ve yeni işgalcilerinin işgalci İsrail'i bir koz olarak kullandığını ve aslında Siyonist İsrail'in Batı dünyasının bölgedeki karakolu olduğunu açıkladı.

Seyyid Hasan Nasrallah, yayınladığı mesajında İran İslam Cumhuriyeti'ne "Aksa'yla Dayanışma Konferansı"na ev sahipliği yaptığı için de teşekkür etti.

 

Filistin'e Destek için Uluslararası STK'lar Birliği Genel Sekreteri, bölgede bazı ülkelerin yöneticilerinin Siyonist rejime destek verdiğini ve Yemen'e işgal rejiminin talepleri doğrultusunda saldırdığını esefle dile getirdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın, Hizbullah hareketini terör örgütü olarak ilan etme kararını eleştiren Mustafevi, bu teşkilatın İslam dünyasının bazı temel meselelerini gözardı ettiğini belirtti.

Filistin'e Destek için Uluslararası STK'lar Birliği 2001 yılında Tahran'da kuruldu ve şimdiye kadar uluslararası 35 sivil toplum kuruluşun bu birliğe üye olduğu belirtiliyor. Birlik her yıl bir ülkede toplanıyor.

İsrail ürünlerinin boykot edilmesi, dünya genelinde üye kuruluşların direniş eksenli faaliyetlerinin örgütlenmesi ve dünya genelinde Siyonist karşıtı faaliyetleri organize edilmesi, bu birliğin başlıca hedefleri arasında sayılıyor.

ON4 HABER.COM