Nasrallah   Gündemi Değerlendirdi

Nasrallah Gündemi Değerlendirdi

Seyyid Nasrallah: Doğuya bakmak Batı ile ilişkileri kesmek anlamına gelmiyor

Lübnan'daki ekonomik duruma değinen Nasrallah, ekonominin iyileşmesinin milli bir konu olduğunu ve ciddiyetle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Önceki konuşmasında Batı'ya bakmaktan sözettiğine işaret eden Hasan Nasrallah, "Bu sözler tamanen Batı ile ilişkileri kesmek anlamına gelmiyor. Lübnan, Siyonist Rejim dışında bütün dünya ülkeleriyle gerektiği zaman işbirliği yapabilir" dedi.

Seyyid Hasan Nasrallah, "Bazıları, Batı bizim için oksijen gibidir diyorlar. Biz bu oksijeni bırakın demiyoruz. Ama eğer Batılılar bu oksijeni keserlerse ne yapabilirsiniz o zaman?" dedi.

İran'ın yıllardır ABD yaptırımlarına rağmen dimdik ayakta durduğunu belirten Nasrallah, "İran gıda alanında dışa bağımlı değildir. Sanayi ve teçhizatları gelişmiştir. Uzaya uydu gönderiyor. Benzin ve elektrik üretiyor. İlaç ihracatı yapıyor ve hiçbir ülkeye ihtiyacı yoktur" değerlendirmesini yaptı.

ABD Hizbullah'ı zayıflatmaya çalışırken daha fazla kişi Hizbullah'a sığınıyor

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ABD'nin Lübnan'a yönelik "boğma politikalarının" Hizbullahı zayıflatmayacağını aksine daha fazla kişiyi kendilerine sığınmaya sevk edeceğini söyledi.

Hizbullah lideri, ABD yönetimini Lübnan'ın iç işlerine karışmakla suçlayarak, "ABD'nin Lübnanlıları birbirlerine karşı kışkırttığını herkes görüyor. ABD Büyükelçisi'nin, Lübnan'daki mali yetkililerin atamaları veya kurulması muhtemel hükümetin yönüyle ne ilgisi olabilir?" ifadelerini kullandı.

Washington yönetiminin Lübnan'daki ekonomik krizi Hizbullah'ı köşeye sıkıştırmak için kullandığını ancak bundan sonuç alamayacaklarını öne süren Nasrallah, ABD yönetimini sert bir şekilde eleştirdi.

ABD'nin politikaları Hizbullah'ı değil kendi müttefiklerini zayıflatır

"Hizbullah teslim olmayacak, ABD'nin Lübnan'a yönelik boğma politikası, Hizbullah'ı değil kendi müttefiklerini zayıflatır. Bu politikalar, Hizbullah'a yönelik bir darbeye yol açmaz. Kriz derinleştikçe Hizbullah'a sığınan çoğalır, dolayısıyla bu tür oyunlarla zaman kaybetmemelerini tavsiye ederim." (Ajanslar)