Nasrallah Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Nasrallah Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, gündemdeki son gelişmelere ilişkin konuşuyor.


Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Varşova konferansın gerçek hedefi, İsrail ile normalleşme ve Körfez'in bazı gizli ilişkilerini açığa çıkarmaktı" dedi.
Hizbullah'ın farklı yıllarda şubat ayında şehid olan önde gelen isimleri için düzenlenen anma törenine telekonferans sistemiyle bağlanan Nasrallah, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Venezuela'da uyuyan Hizbullah hücreleri bulunduğu yönündeki açıklamasına yanıt verdi.
Pompeo'nun, "Hizbullah her zamankinden daha güçlü hale geldi" demekle doğru söylediğini ifade eden Nasrallah, "Bazen de abartıyorlar. Örneğin Hizbullah'ın Venezuela ile Latin Amerika'ya nüfuz ettiği ve orada hücreleri olduğunu söylüyorlar, ben bunu tamamen yalanlıyorum." dedi.

'VARŞOVA KONFERANSI BİZİ KORKUTMADI'

ABD öncülüğünde Polonya'nın başkenti Varşova'da 13-14 Şubat'ta düzenlenen Orta Doğu konulu konferansa da değinen Nasrallah, Varşova konferansının kendilerini korkutmadığını ve katılımın çok düşük olduğunu ifade etti.
Bölgede terörün başını İsrail'in çektiğini söyleyen Nasrallah, "Bu konferansın hedefinde Filistin davası vardı. Terörle mücadele ve bölge güvenliğini koruma konulu konferansta Filistin konuşulmadı. Varşova konferansının gerçek hedefi, İsrail ile normalleşme ve Körfez'in bazı gizli ilişkilerini açığa çıkarmaktı. Açığa çıkan Suudi Arabistan oldu." diye konuştu.
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, 6 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Venezuela'da Hizbullah hücreleri olduğunu belirterek, "İranlılar, Venezuela halkını ve Güney Amerika'yı tehdit ediyor. ABD bu yüzden yaptırımlarını artırıyor." ifadelerini kullanmıştı. Pompeo ayrıca Hizbullah'ın Venezuela'yı kara para aklama üssü olarak kullandığını iddia etmişti.
Konuşmasında Amerika’nın terör örgütlerini bir araç gibi kullandığını belirten Seyyid Hasan Nasrullah, “Bizim gücümüzün sırrı azim ve irademizdedir. Düşmanlar, bu düşünceye sahip olduğumuz sürece bizi mağlup edemezler” dedi. Nasrullah, Amerikalı yetkililerin Venezuela'da Hizbullah hücreleri olduğunu yönündeki iddialarının yalan ve mesnetsiz olduğunu kaydederek, “Amerika’nın zorbalığına karşı Venezula ile dayanışma içerisindeyiz. Fakat Hizbullah’ın Venezula’da yada Latin Amerika’da hücreleri olduğunu yönündeki iddialar gülünçtür. Hizbullah’ın yurt dışında teşkilatları yok” ifadelerini kullandı. Seyyid Hasan Nasrullah, “Siyonistlerin güney Lübnan’a girebilmeleriyle ilgili tartışmalarının hiçbir değeri yok. Onlar kendi ordularına güvenmiyorlar. Siyonistler, Hizbullah’ın el-Celil’e girmesinden korkuyorlar. Biz, İsrail karşısında güçlüyüz. Hizbullah, el-Celil’e girebilir. Ancak Siyonistler ordularının Lübnan’a girebileceğinden emin değilller. Bu büyük bir gelişme. İsrail, 2006 ve 2016 yıllarında ağır yenilgilere uğradı” açıklamasında bulundu.

 

 

Siyonist işgalcilerin üst düzey yetkililerini bir WhatsApp grubuna dahil eden Hizbullah, "intikam kaçınılmaz" şeklinde tehdit mesajları gönderdiği belirtildi. Olayı Twitter hesabından İmad Mugniye'nin fotoğrafını paylaşarak duyuran Haaretz gazetesinin askeri muhabiri Gili Cohen, şu ifadeleri kullandı: "Hizbullah, çoğu israil siyasetinde, hükümette ve askeriyede danışmanlık yapan onlarca israil yetkilisini dahil ettiği bir WhatsApp grubu oluşturarak onlara 'intikam kaçınılmaz' şeklinde tehdit mesajları gönderdi." 1989 yılında doğan Cohen, 2010 yılından bu yana Haaretz gazetesinde yazıyor. İşgalci siyonistlerin Savunma Bakanlığının haftalık gazetesi Bamahane'de başlayan Cohen, burada üç yıl boyunca askeri muhabir olarak görev yaptı. Cohen, Şehit İmad Mugniye'nin "Hedef açık, belirgin ve kesin; israilin varlığını ortadan kaldırmak." Yazılı fotoğrafı paylaşarak, Hizbullah'ın tehdit mesajını duyurdu.