Nasrallah:  Filistin Halkının Yanıındayız

Nasrallah: Filistin Halkının Yanıındayız

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Hizbullah’ın mazlum Filistin halkının direnişinin ve intifadasının destekçisi olduğunu ifade etti.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Hizbullah’ın mazlum Filistin halkının direnişinin ve intifadasının destekçisi olduğunu ifade etti. Nasrallah tüm imkânları seferber ederek Filistin halkına destek olma ve hiçbir dış gücün etkisi altında kalmadan kendi iradesini ortaya koyarak direniş gösteren Filistinlileri pazarlık konusu yapmama çağrısında bulundu.

Beyrut’ta Aşura’nın birinci gecesi münasebetiyle yaptığı konuşmada Nasrallah, “Biz Batı Şeria’da, Kudüs’te ve Gazze’de üçüncü intifadanın başladığı sinyallerini veren halk hareketlerine şahit oluyoruz” dedi.

Amerika ve İsrail’in Filistinlilere daima umutsuz ve çaresiz bir ortamda yaşamayı dayattıklarını, oluşabilecek hiçbir olumlu ortama müsaade etmediklerini, bunun aynı sıra Mescid-i Aksa’yı bölme çalışmalarını daha da hızlandırma çabalarına girerek Filistin halkını kışkırttıklarını söyleyen Nasrallah “Filistinliler, tavırlarını ortaya koyarak Aksa’ya sahip çıktılar” dedi.

Hac’da yaşanan Mina faciasıyla ilgili de konuşan Nasrallah “Yaşananlar Suud yönetiminin İslam’ın mukaddesatını düşünmeksizin, yalnızca kendi güç ve müstekbirliğini beslediğini ortaya koyuyor” dedi. Nasrallah yaşananların unutulmaması gerektiğini vurguladı ve Suud’un vatandaşları hala kayıp olan İslam ülkeleri de dâhil olmak üzere hiçbir ülke ya da grubun olay hakkında yürütülen soruşturmalara katılmasına izin vermemesini eleştirdi.

Nasrallah hacda bu korkunç faciada tertemiz kanlarını feda ederek hakka irtihal edenlerin, ümmeti ve Haremeyn’i çepeçevre kuşatmış olan bu zulmün gündem edilmesine ve son bulmasına imkân sağlayacaklarını söyledi.

Lübnan’da güvenlik hususunda ve siyasi gruplar arasında diyalog sağlanması noktasında bazı olumlu adımlar atıldığını söyleyen Nasrallah, Aşura günlerini ihya etmeye ve değerlendirmeye çağırarak sözlerini tamamladı. 

 

İslami Analiz