Nasrallah, direniş eksenine desteğinden ötürü İran’a teşekkür etti

Nasrallah, direniş eksenine desteğinden ötürü İran’a teşekkür etti

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile Lübnan’da bir araya geldi.

İran’ın Lübnan’daki büyükelçisinin de hazır bulunduğu görüşmede bölgede yaşanan son gelişmeler masaya yatırıldı.

Bölgenin daha önce benzeri görülmemiş varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu belirten Nasrallah,” Hizbullah’ın öncelikleri; tekfirci teröre karşı mücadeleyi aktifleştirmek, krizin Lübnan’a sıçrayarak ülkede istikrarsızlığa yol açmasının önüne geçmek ve Lübnan’da istikrarı ve ulusal birliği güçlendirmektir” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’ne direniş eksenine olan devamlı desteğinden dolayı teşekkürlerini bildiren Nasrallah, “Tekfirci terörle mücadele fiili adımlar gerektiriyor. Bu, göstermelik şeylerle olamaz. Çifte standarttan kaçınılması ve terörün üzerine gidilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Hizbullah’ın Lübnan’da güvenlik ve istikrarın korunmasında oynadığı kilit role övgüde bulunan Şemhani, “Lübnan halkı Hizbullah’a ve terörle mücadelede eşsiz bir çaba ortaya koyan mücahidlerine borçlu konumdadır” şeklinde konuştu.

Hizbullah’ın terörle mücadelenin idaresinde benimsediği stratejinin önemine dikkat çeken Şemhani, “Bu stratejik yaklaşım, Hizbullah’ın başarılarını ve daimi gelişimini arttırıyor. Hizbullah, Lübnan’ın güvenlik ve siyasi denklemlerinde mihenk taşıdır “diye konuştu.

 

İslami Analiz