Nasrallah: Biz Direnişin Yanındayız

Nasrallah: Biz Direnişin Yanındayız

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Gazze’deki İsrail saldırılarıyla ilgili “Bugün 18. gün ve düşman hiç bir hedefine ulaşamadı, zafer Gazze’nindir” dedi, "Bazı Araplar liderlerin Netanyahu'ya 'saldırmaya devam et' dediğine eminim" diye konuştu.

Nasrallah uzun bir aradan sonra ilk kez canlı yayımlanan Kudüs Günü konuşmasında, İsrail’in kaçırılan ve cesetleri bulunan üç Yahudi genci Gazze’ye saldırmak için bir bahane olarak kullandığını öne sürdü.

Gazze'deki katliamla ilgili bazı Arap ülkelerinin ortaya koyduğu tavrı eleştiren Nasrallah, "Eminim ki bazı Arap liderler Netanyahu'yu arayıp 'saldırmaya devam et' diyorlardır" ifadelerini kullandı.

Nasrallah, “Direnişi 6 ya da 12 saatte bitireceklerini söylüyordu. Bugün kaçıncı gündeyiz? 18. Gün ve düşman tek bir hedefine bile ulaşabilmiş değil. Bütün dünyaya sesleniyorum, Gazze’de direniş kazanmıştır” dedi.

Hizbullah lideri, İsrail’in tek hedefinin Hamas olmadığını belirterek, “Hedef Gazze ve dışında direnişin uğruna mücadele ettiği her şeydir” dedi.

Nasrallah ayrıca “Düşman komplolar kurarak Filistin davasını dikkatimizden kaçırmak istedi, Gazze katledilirken bazı Arap ülkelerindeki halklar kendi günlük yaşamlarıyla ve ekonomik sorunlarıyla ilgilenir oldular, İslam dünyasına farklı kavgalar çatışmalar dayatıldı. Öyle hale geldi ki Filistin  ve Filistinli diye bir şey onları ilgilendirmez hale geldi. Böylelikle bize asıl kavga sebebimizi unutturmak istediler” ifadelerini kullandı.

Ateşkes girişimleri sürerken İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şehid sayısıı 833'e yükseldi. Dünya Sağlık Örgütü, 5 bini geçen yaralının tahliyesi için insani koridor açılması çağrısı yaptı.

Nasrallah'ın Konuşmasının Ayrıntıları Daha Sonra Yaıynlanacak...