Nagehan Alçı: Erdoğan o Eli Sıkmayacaktı!

Nagehan Alçı: Erdoğan o Eli Sıkmayacaktı!

Nagehan Alçı, Erdoğan'ın Küba lideri Raul Castro ile görüşmesine tepki göstererek "O eli sıkmayacaktınız Sayın Cumhurbaşkanı!" dedi.

Milliyet yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Küba gezisini yorumladığı yazısında ilginç bir eleştiri kaleme aldı. Alçı, Erdoğan'ın Küba lideriRaul Castro ile görüşmesine tepki göstererek "O eli sıkmayacaktınız Sayın Cumhurbaşkanı!" dedi.

Fidel Castro'dan sonra görevi devralan Raul Castro'nun da kardeşi gibi "acımasız ve eli kanlı bir diktatör" olduğunu iddia eden Nagehan Alçı, Erdoğan'ın bir diktatörün elini sıkamayacağını yazdı. Alçı "Adaletin sesi olan Erdoğan’ı gururla savundum. Şimdi de aynı refleksle Raul Castro ile el sıkıştığı fotoğraf karesine isyan ediyorum! Hayır Sayın cumhurbaşkanı! Siz zulüm nereden gelirse gelsin karşı duran, bu uğurda dünyaya meydan okuyan bir liderseniz o eli sıkmayacaksınız!" dedi.

İşte Nagehan Alçı'nın yazısındaki ilgili bölüm:

Bu gün Castrolar kapitalist Batı’ya kafa tutar gibi yaparak aslında dünyaya kendi ülkelerini ‘sosyalizm adası’ olarak sattılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini sıktığı Raul Castro için Ernesto Guevara’nın kapsamlı biyografisini yazan Jon Lee Anderson kitabında birçok anekdot anlatır. Bunlardan biri de şudur: ‘Santiago’nun işgalinden hemen sonra Raul Castro 70 askeri topluca infaz etti. Askerlerin gözü önünde bir çukur açıldı ve hepsi makineli tüfek ateşiyle çukura itildi. Bu eylem Raul’un acımasız ve şiddet düşkünü biri olarak edindiği şöhreti artırdı. Aradan geçen bunca yıla rağmen bu izlenim zayıflamamıştır.’ (Che Guevara, Devrimci Bir Hayat, s. 385)
3 Müslüman’ın öldürülmesine kayıtsız kalan Obama’ya cesurca meydan okuyan, Esad’ın zulmüne dünyadan en net sesi çıkaran, sivilleri tanklarla katleden Sisi’ye karşı duran Erdoğan’dan, zalim Castro’nun da elini sıkmamasını beklerdim ben. Zira üzerinden zaman geçince zalimler kahraman olmuyor. Tayyip Erdoğan Türkiye’yi Batı’ya karşı ezik ve özgüvensiz bir ülke olmaktan çıkardı. Haksızlıklara karşı bir ses oldu. Ben bu çizginin hep arkasında durdum. Adaletin sesi olan Erdoğan’ı gururla savundum. Şimdi de aynı refleksle Raul Castro ile el sıkıştığı fotoğraf karesine isyan ediyorum! Hayır Sayın cumhurbaşkanı! Siz zulüm nereden gelirse gelsin karşı duran, bu uğurda dünyaya meydan okuyan bir liderseniz o eli sıkmayacaksınız!

İNTERNET HABER