Nafha Cezaevi'nde 120 Esir Açlık Grevi Direnişini Sürdürüyor

Nafha Cezaevi'nde 120 Esir Açlık Grevi Direnişini Sürdürüyor

Filistinli esirler açlık greviyle işgal yönetiminin baskılarına direniyor.

Esir Kulübü, Nafha Cezaevi'nde 120 esirin cezaevi idaresinin kendilerine yönelik baskı ve hukuksuzluklarını protesto etmek, gasp edilen haklarını geri almak ve keyfi muamelelere son vermek amacıyla başlattığı açlık direnişini sürdürdüğünü belirtti.

Esir Kulübü bugün (08 Ağustos Cumartesi) yaptığı açıklamada, Nafha Cezaevi’ndeki esirlerin eylemine destek olmak amacıyla Eshel Cezaevi'ndeki esirlerden de iki kişinin açlık grevine başladığını ifade etti.

Açıklamada ayrıca, Eshel Cezaevi’nde  bugün sembolik olarak eylem başlatan esirlerin Pazar gününe kadar bekleyecekleri, o güne kadar cezaevi idaresinin talepleri kabul etmemesi durumunda 30 kişinin katılımıyla eylemi tırmandıracakları tehdidinde bulundukları kaydedildi.
 
Siyonist işgal rejimi cezaevlerinde bulunan 6 bine yakın Filistinli esir cezaevleri idaresinin keyfi uygulamaları sonucu çok ağır şartlar altında yaşıyorlar. Esirlerin hakları gasp edilmekte, hasta esirlere gereken tıbbi müdahale yapılmamakta, esirler aylarca hatta yıllarca yargılanmadan cezaevinde tutulmaktadırlar.