MYK sonrası CHP'den açıklama İZLE

MYK sonrası CHP'den açıklama İZLE

Seçim sonrası toplanan MYK sonrası CHP sözcüsü Haluk Koç açıklama yaptı.

HP ve CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Köşk seçimlerini kaybetmesinin ardından Kılıçdaroğlu evine çekilmiş ve yaklaşık 60 saat sonra evden çıkarak genel merkezdeki MYK toplantısına katılmıştı. MYK devam ederken CHP sözcüsü Haluk Koç gazetecilere bir açıklama yaptı. 

Haluk Koç: Kılıçdaroğlu asla istifa etmeyecek İZLE

YURTTAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İşte Haluk Koç'un açıklamaları:

"Seçim süreci sonrası tartışmalara geçmeden önce karşımızda duran anayasal süreçle ilgili konuşmak istiyorum. Tüm olanaksızlara ve eleştirilere rağmen, parti içindeki kafa karıştıranlara rağmen cefakar parti örgütlerine, partililerimize ve partili olmayan sorumluluk sahibi yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 

YSK 15 AĞUSTOS'TA İLAN EDECEK

Anayasaya göre Cumhurbaşkan seçilen kişinin TBMM üyeliği ve partisi ile ilişiği kesilir. Bunun için ayrıca bir tebligata gerek yoktur. Göreve başlanması beklenmeden bu takvim çalışır. Anayasada yemin etmesi mazbata alması değil seçilmiş olması denmektedir. YSK ne zaman ilan edecek 15 Ağustos'ta. 27 Ağustos'ta iktidar partisinin kongresini açmaya yelteniyor.

ERDOĞAN HERKESİN CUMHURBAŞKANI DEĞİL

Erdoğan daha seçilir seçilmez Anayasayı ihlal etmeye başladı. Önümüzdeki süreçte kafasındaki tek adam rejimine gidecek anayasayı takmayacak bir rejim krizine kapı açılmaktadır. Devlet olanaklarının tek bir adayın arkasında yığıldığı, her türlü güç dengesinin eşitsiz dağıldığı bir seçim süreci yaşanmıştır. Erdoğan herkesin cumhurbaşkanı değil sadece kendisine oy verenleri temsil edeceği seçim kampanyası sürecinde kendisi tarafından söylenmiştir. Yani yeni bir devlet ve rejim krizine doğru süratle sürükleniyoruz.

O BALKONDAN BİLAL ERDOĞAN DEĞİL ABDULLAH GÜL SİYASETEN DÜŞMÜŞTÜR

Balkon konuşması sırasında Bilal Erdoğan fiziki olarak tökezlemişti. Esas o gece o balkondan Sayın Abdullah Gül siyaseten düşmüştür. Abdullah Gül kardeşine "sana gelecek planlarımda yer yok" mesajı vermiştir. Arınç'ın yeni yetmeler ifadesinden kardeşlik hukukunun da sona erdiğini anlıyoruz. Ortalık toz duman. Kimin eli kimin cebinde değil belli olmadığı dönemde, "hayır AKP gündemde olmamalı CHP gündemde olmalı" diyen istirahatteki CHP'li arkadaşlarımız var. Zaten buna teşne olan bir medya var. Nasıl olur da AKP'deki sorunları gündemden uzak tutarız diyenlere bir can simidi atılmıştır.

CHP'NİN ÇATI ADAY PROJESİ GENELDE DOĞRU BİR TAKTİKTİR

CHP'nin çatı aday projesi genelde doğru bir taktiktir. Her parti kendi adayıyla katılsaydı inanın bu arkadaşlar çatı aday formülünün yanında olurlardı. Burda ilke sözkonusu değil. Bugün hesap soruyoruz diye ortaya çıkanların önce kendilerinden hesap sormaları gerekir. CHP programı tüzüğü ilkeleri olan bir siyasi bir partidir. CHP'nin kendine karşı taleplerle ortaya çıkanlara tavrı bellidir. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu kesinlikle istifa etmeyecektir. 

KILIÇDAROĞLU ASLA İSTİFA ETMEYECEK

CHP yöneticileri hiçbir delegeye imza verin ya da vermeyin diye bir telkinde bulunmayacaktır. CHP kendi koyduğu seçim stratejisi de dahil mutlaka özeleştirisini yapacaktır. Ancak AKP'nin fetret döneminde gündemin CHP içi sorunlara getirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz."