Myanmar'lı  Askerden Soykırım İtirafı

Myanmar'lı Askerden Soykırım İtirafı

Myanmar ordusundan kaçan iki asker, ülkede Müslümanlara yönelik yapılan katliam ve soykırımı itiraf etti. Askerler, Arakanlı Müslümanları öldürdüklerini, kadınlara tecavüz ettiklerini söyledi.

Miamar ordusundan kaçan iki asker, ülkede Müslümanlara yönelik yapılan katliam ve soykırımı itiraf etti. Askerler, Arakanlı Müslümanları öldürdüklerini, kadınlara tecavüz ettiklerini söyledi.

New York Times gazetesinin haberine göre, Myanmar'dan geçen ay kaçan iki asker, Myanmar'ın işlediği insanlığa karşı suçlarla ilgili soruşturmanın yürütüldüğü Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) bulunduğu Hollanda'nın Lahey kentine dün götürüldü.

"GÖRDÜĞÜNÜZ VE DUYDUĞUNUZ HERKESİ VURUN"

 İfade veren askerlerden biri olan Myo Win Tun, 2017 yılının ağustos ayında komutanlarından "Gördüğünüz ve duyduğunuz herkesi vurun." emrini aldıklarını açıkladı.

Tun, 30 Arakanlı Müslüman'ın katledilmesinde ve toplu mezarlara gömülmesinde rol aldığını söyledi.

Tun, "Ayrım yapmadan herkesi vurduk. Müslüman erkekleri alınlarından vurduk ve cesetlerini ayaklarımızla çukurlara ittik." dedi.

Komutanı olan Albay Than Htike'den "Arakanlı Müslümanları yok edin" emri aldığını belirten Tun, "Müslüman 30 masum çocuk, kadın ve erkeğin öldürülmesinde ve bir mezara gömülmesinde görev aldım." ifadesini kullandı.

"ÇOCUKLARI DA ÖLDÜRDÜK"

Diğer itirafçı asker Er Zaw Naing Tun da üslerinden "Gördüğünüz çocuk veya yetişkin hepsini öldürün." talimatı aldığını açıkladı.

"Yaklaşık 20 köyü haritadan sildik." diyen Zaw Naing Tun, cesetleri de toplu mezarlara gömdüklerini söyledi.

"KADINLARA TECAVÜZ EDİLİRKEN NÖBET TUTTUM"

Cinsel şiddet suçu işlemediğini belirten Tun, diğer Arakanlı askerler kadınlara tecavüz ederken kendisinin nöbet tuttuğunu itiraf etti.