Myanmar’da  Cihad İlan Edildi !

Myanmar’da Cihad İlan Edildi !

Dünya basını Arakan’ın ismini 2012 yılında ülkede Rohingya Müslümanlarına yapılan şiddet ile duydu.

Dünya basını Arakan’ın ismini 2012 yılında ülkede Rohingya Müslümanlarına yapılan şiddet ile duydu.

Binlerce insan ülkeden kaçarken kimileri denizde boğuldu kimileri insan tacirlerinin kurbanı oldu. Kaçamayarak ülkede yaşamak zorunda kalanlar ise derme çatma bambudan yapılma kamplarda yaşam mücadelesi vermekte.

Sosyal medyada elleri silahlı bir grup Myanmar’da cihad ilan ettiğini duyurdu.

Grup sözcüsü tarafından yapılan açıklamada;”

“Ben kardeşlerime sesleniyorum. Cihad hazırlığında olanlar buraya gelin. Bize katılın ve artık mücadeleye başlıyoruz. Gücümüz nedir diye sorarsanız cevabımız Allah’tır. Dünyanın neresinde olursanız olun buraya gelin” denildi.

Arakan’da daha öncede Budist çetelerin Myanmar devletinin desteğiyle gerçekleştirdiği katliamlara karşı Endonezya’da harekete geçen Ebu Safiye ve Ebu Arif taburuna bağlı Mücahit birlikler bölgede varlığını sürdürse de sonra bölgeden aktarılan haberlerde söz konusu grupların varlığının bilinmeyen nedenlerden ötürü sonlandırıldığı ifade edildi.

Arakan’da Katliam Nasıl Başladı ?

Burma, Myanmar ya da Arakan… Hangi ismiyle hitap edilirse edilsin, bu bölgede yaşayan Müslüman halk, her dönem, çeşitli gruplar dünyanın sessiz bakışları altında tarafından her türlü zulme maruz bırakıldı.

Rohingya’da müslüman azınlığa karşı başlatılan soykırım, Budist Rahiplerin 3 müslüman gencin üzerine attıkları iftiranın alevlenmesi ile başladı.

Öncelikle 3 kişilik bir Budist Rahip grubu, 26 yaşındaki Burmalı bir kadına tecavüz edip ardından onu öldürdüler. Kadına tecavüz eden 3 kişiden birisi, kendisinin erkek arkadaşıydı ve kısa süre önce kadın tarafından terkedilmişti. Fakat aynı kadına tekrar geri dönmek istemesine rağmen, kadın tarafından reddedildi. Bunun ardından aynı kadın kendisine farklı bir erkek arkadaşı buldu. Bu durumu kaldıramayan eski erkek arkadaşı, yanına 2 kişiyi de alarak önce kadına tecavüz etti ve daha sonra da onu öldürdüler.

Katil Budist Rahipler, öldürdükleri kadının cesedini, bölgede bulunan bir müslüman köyünün yakınlarına bırakıp kaçtılar. Cesedin bulunmasının ardından yetkili Budist Rahipleri ve Burma Hükümet yetkilileri kadının başına gelen hadiselerden ötürü müslümanları sorumlu tuttular.

Neticede 3 tane masum müslüman genç tutuklandılar. Tutuklanan gençlerden bir tanesi dövülerek öldürüldü. Diğer ikisi de mahkeme tarafından ölüm cezasına çarptırıldı. Böylece hükümet, bir iftira vasıtası ile tüm dünyanın gözü önünde müslümanlara karşı bir soykırımın ilk tohumlarını atmış oldu…

Bu hadiseyi takip eden aylarda, bir çok radikal rahip, Burma içerisinde ve dışarısında Rohingyalılara karşı bir anti-propoganda başlattılar. Burmalılara karşı kullandı slogan şöyleydi ; “Rohingya Burmanın bir vilayeti değildir. Onlar Bangladeşten gelen illegal göçmenlerdir”… 

kaynak:Suriyetürk