Musul Operasyonu Ne Zaman Başlıyor?

Musul Operasyonu Ne Zaman Başlıyor?

Musul Operasyonu Ne Zaman Başlıyor? işte cevabı

Sunday Times haberinde şunları yazdı: “Musul’u kurtarma operasyonlarının başlamasıyla birlikte insanlık faciasının yaşanması mümkündür.”

İngiltere gazetesinin haberine göre, Irak halkının uzun süredir beklediği Musul’u kurtarma operasyonları muhtemelen gelecek hafta başlayacak ve gazetenin haberine göre, Amerika Başkanı Barack Obama 2017 yılında Başkanlık koltuğundan ayrılmadan önce Irak’ta bir şeyler yapmak istiyor.

Sunday Times insanlık faciası yaşanması konusunda uyarıda bulunarak şunları yazdı: “Bir milyon nüfusa sahip Musul’da bir insanlık faciası yaşanması mümkündür. Çünkü IŞİD çukurlar kazmaya, mayın döşemeye ve Musul etrafındaki kanalları ateşe vermek için bu kanallara petrol dökmeye başladı.”

 Sunday Times Musul operasyonlarının gelecek hafta başlayacağı öngörüsünde bulundu.

Sunday Times Johns Hopkins Üniversitesi Başkanı ve Obama Hükümetinin eski danışmanı Veli

Nasr’dan naklen bir hatırlatmada bulunarak, “Musul savaşı kanlı bir savaş olacaktır ve bu savaş çok sayıda kişinin mülteci olmasına neden olacak ve bu yüzden durum daha da kötüleşecektir” diye yazdı.

Sunday Times haberinin devamında şunları yazdı: “Musul’un kurtarılması IŞİD’e çok ağır bir darbe olacaktır ama bu operasyon IŞİD’in kökünü kazıyamayacaktır. Çünkü IŞİD’in Musul dışında Suriye’nin Rakka şehrinde de karargâhları vardır.

IŞİD’i Musul’da devirmek çok zor bir iş olacaktır. Çünkü bu operasyonun başlamasıyla birlikte bu örgütün mensupları halk arasında saklanacaklardır.”