Musul Halkı Tekfirci Vahşetlerini Anlattı

Musul Halkı Tekfirci Vahşetlerini Anlattı

Musul Halkını Tehdit eden Tekfirciler Musul'dan halkınayrılmaması için tehdit etmeye başlamış

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, DAEŞ halkın Musul'dan ayrılmaması için tehdit savurmaya başladı.
Kentte yaşananlarla ilgili İngiliz gazetesi The Guardian'a konuşan 35 yaşındaki Muhammed, "Elimizden başka bir şey gelmediği için herkes evlerine çekildi. Silahlı DAEŞ'li teröristlerin çoğunlukla motosikletle şehrin sokaklarını kontrol ediyor. Savaş uçakları gece yarısından itibaren kenti bombalamaya başladı" dedi.
Gazetenin gerçek ismini gizli tuttuğu ve Sünni olduğunu belirten Muhammed, terör örgütü DAEŞ'li teröristlerin Musul halkını tehdit ettiğini söyledi. "Musul yeterince acı yaşadı, halkın büyük çoğunluğu DAEŞ'ın en kısa zamanda kentten çıkarılmasını, Irak ordusu ile peşmergenin dönmesini istiyor" diyen Muhammed, "Bu iki yıl içerisinde birçok kafa kesme, kafeslerde boğma ve insanları binaların çatılarından aşağı atma vakası yaşadık. Ben kendim 3 ay önce bir kişinin bir binanın tepesinde aşağıya atılmasını gördüm. Haftalarca uyuyamadım" şeklinde konuştu.
Musullu Muhammed, terör örgütü DAEŞ'ın operasyon nedeniyle kentten ayrılmak isteyen halkı infaz etmekle tehdit ettiğini de söyledi.
DAEŞ'in 15 hedefi vuruldu
Peşmerge güçleri dün geç saatlerde yaptıkları açıklamada, Kürt bölgesinin başkenti olan Erbil kenti ile batısındaki Musul arasındaki 80 kilometrelik bölgenin "önemli bölümünü" ele geçirmeyi başardıklarını duyurdu. NTV'deki habere göre; Peşmerge açıklamasında, koalisyon uçaklarının da peşmerge operasyonuna destek olarak bölgedeki 15 DAEŞ hedefini vurdukları ve ayrıca dört bomba yüklü aracın imha edildiği belirtildi.
BM Irak İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande de, Musul'un DAEŞ'ten kurtarılması operasyonu nedeniyle 700 bin kişinin barınma sorunuyla karşılaşabileceğini, BM'nin bu talebi karşılamasının mümkün olmadığını söyledi. Grande, Bağdat'tan video-konferans yoluyla New York'taki gazetecilere yaptığı açıklamada, Musul'da 1.2 milyon ile 1.5 milyon arasında kişinin bulunduğunu tahmin ettiklerini belirtti.