Müstekbirlerin Hedefi Filistin Davasını Unutturmak!

Müstekbirlerin Hedefi Filistin Davasını Unutturmak!

Müstekbirlerin hedefinin Filistin davasını unutturmak olduğunu söyleyen Hamaney, “Tüm çabalarına ve planlarına rağmen Batı Şeria’da intifada harekete geçti” dedi.

İran İslam Devrimi lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney dün(Çarşamba) yaptığı açıklamada “Filistinliler şu anda savaşıyorlar. İşgalin üzerinden 60 sene geçmesine rağmen mücadele sürüyor. Düşman bu mücadeleyi engellemek istiyor. Bu yüzden biz elimizden geldiğince Filistin’deki halk hareketini savunmaya devam edeceğiz” dedi.
 Besic Birliğinden üst düzey isimleri ağırlayan Ayetullah Hamaney, Amerika’nın dünya müstekbirlerinin başı ve dünyadaki tüm siyasi ve diplomatik dolandırıcılığın temsilcisi olduğunu söyledi. Seyyid Hamaney “Amerikalı siyasetçiler insanın yüzüne gülüp sonra da sırtından bıçaklıyorlar” dedi.
 Müstekbirlerin hedefi Filistin davasını unutturmak!
 Müstekbirlerin hedefinin Filistin davasını unutturmak olduğunu söyleyen Hamaney, “Tüm çabalarına ve planlarına rağmen Batı Şeria’da intifada harekete geçti” dedi.
 Bahreyn’de mukaddesata saldırıyorlar
 Görüşmede Bahreyn’e de değinen Ali Hamaney “Bahreyn’de halka yapılan zulmün yanı sıra artık kutsal değerlere ve törenlere de saldırmaya başladılar” dedi.
 “Demokrasi ve İnsan Hakları” palavracıları Yemen saldırılarını destekliyorlar
 Hamaney, Yemen halkının maruz kaldığı saldırılara da işaret ederek “Demokrasi ve insan hakları palavracıları Yemen halkına saldıranları destekliyorlar” dedi.
 Kararı halk vermeli…
 Irak ve Suriye’yle ilgili ise Ayetullah Hamaney şu ifadeleri kullandı: “Müstekbirler bu ülkelerde terör örgütlerini destekliyorlar. Suriye’de kendileri tarafından kurulan bir hükümet olmasını istiyorlar. Soruyorum onlara: “Siz kim oluyorsunuz? Nasıl oluyor da Suriye halkı yerine karar alma hakkını kendinizde buluyorsunuz? Halklar kendileri karar vermeliler…”
 Ali Hamaney İran’ın tüm bu olan biten karşısında mantıklı ve şeffaf davrandığını vurgulayarak sözlerini sürdürdü.
 Düşmanların planlarına karşı uyanık olmalıyız!
 Ayetullah Ali Hamaney konuşmanın devamında grupların müdahalesinin kişisel müdahaleden çok daha tehlikeli olduğunu, düşmanın müdahalesinin ise hepsinden tehlikeli olduğunu söyledi.
 Organize bir müdahale sayesinde halkın değerlerinin, inançlarının, yaşama şeklinin değişebileceğini söyleyen Seyyid Hamaney “Bu türden hareketler seçkin, etkili kişileri de hedef alırlar” dedi.
 Amerika dünya istikbarının başı!
 Amerika’nın dünya istikbarının başını çektiğini, siyasi ve diplomatik anlamdaki dolandırıcılığın temsilcisi olduğunu söyleyen Seyyid Hamaney, “İran halkı dünya istikbarına karşı mücadelesinde mazlumları, özellikle de Filistin halkını ve intifadayı savunma hususunda üzerine düşeni yerine getirmelidir” dedi.
 Ali Hamaney konuşmasının devamında oluşturulan direniş gruplarının zulme ve baskıya başkaldırıp zafer kazandıktan sonra daha da geliştiklerini ve büyüdüklerini ifade etti. Savunma sahasındaki başarıların yanı sıra bilim ve teknoloji alanında da bunun örneklerine rastlandığını vurguladı.
 Devrimin değerlerini korumak için her alanda çalışmak gerekiyor
 Tehlikeli, kurnaz düşmana karşı devrimin değerlerini korumak için askeri, ilmi, sanatsal, kültürel, ekonomik vs. her alanda çalışmak gerektiğini vurgulayan Seyyid Hamaney “Bugün asıl mücadele Amerika’nın kontrolündeki dünya müstekbirleriyle İran İslam Cumhuriyeti’nin kontrolündeki bağımsızlık cephesi arasında devam etmektedir. Amerika bu mücadelede Siyonist bazı kurum ve şirketlerden, dolandırıcılıktan vs. kendisine mali destek sağlamaktadır” dedi.
 Bu anlamda İran’ın gelişme gösterdiğini inkâr eden ve batı karşısında boyun eğenleri eleştiren İmam Hamaney, İran’ın bölge ve dünya açısından özel bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti.