Mustafa Karaalioğlu: 'Hakan Fidan'ın şu anki görevi...'

Mustafa Karaalioğlu: 'Hakan Fidan'ın şu anki görevi...'

Star Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu, yeni kabineyi 24 TV canlı yayınında yorumladı.

Beklendiği gibi oldu. Güçlü, hacmi geniş bir değişiklik beklenmiyordu çünkü 61. hükümet Erdoğan kabinesinin bir kısmı yeni değişmişti zaten ve o isimlerin devam edeceği yönünde güçlü bir kanaat vardı. Sayın Davutoğlu'nun da böyle düşündüğünü tahmin ediyorduk. 
 
DEĞİŞİKLİKLER SİYASİ PROFİLİ YÜKSELTME AMACI TAŞIYOR
 
Ekonomi takımı değişmedi. Yani Babacan, Şimşek ve Zeybekçi aynı posizyonlarını koruyorlar. Davutoğlunun kabinede yaptığı değişiklikler siyasi profili biraz daha yükseltmeye yönelik değişiklikler.Yalçın Akdoğan, Ahmet Davutoğlu'na çok yakın çalışan ve özellikle son dönemde ona çok destek olan bir isim. O da beklendiği şekilde Bakanlar Kurulu'na girdi. 
 
HAKAN FİDAN'IN GÖREVİ BAKANLIKTAN AŞAĞI BİR GÖREV DEĞİL
 
Dışişleri Bakanlığı'nda büyük bir soru işareti vardı. Hakan Fidan olur mu, olmaz mı şeklinde. Fakat Hakan Fidan çok önemli bir görevi sürdürüyor. Şu anda yaptığı görev de bir Bakanlıktan aşağı kalır bir görev değil. Belli ki o görevde kalması hem hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan açısından uygun görülmüş. 
 
ESKİ TEMPOYU KORUMAK VE KABİNEYE YENİ BİR GÜÇ VERMEK
 
Özetle kabinedeki değişikliği hem eski tempunun korunması 'hem de siyasi olarak kabineye yeni bir güç vermek' şeklinde yorumlayabiliriz.