Mustafa İslamoğlu Suç Duyurusunda Bulundu

Mustafa İslamoğlu Suç Duyurusunda Bulundu

Selam örgütü soruşturması kapsamında telefonlarının dinlendiğini iddia eden AKABE Vakfı üyeleri, kendilerini dinleyenler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Selam örgütü soruşturmasında telefonları dinlendiği iddia edilen AKABE Vakfı üyeleri dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeydi. Vakfın Kurucusu olan İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu ile Hilal TV Genel Yayın Yönetmeni Adnan İnanç da vakıf üyeleriyle birlikteydi.

AKABE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nasuhi Günay adliye önünde yaptığı açıklamada, "Son günlerde bazı yayın organlarında bazı yayın organlarında AKABE Vakfımızın da aralarında bulunduğu geniş bir kitlenin telefonlarının dinlendiği iddiaları yer almıştır. Vakfımızda çalışan birçok kişinin aralında bulunduğu bu dinlemeler, apaçık bir hak ihlali ve özel hayatın mahremiyetine müdahaledir'' dedi.

"HANEYE TECAVÜZDÜR"

Birbirleriyle alakası olmayan kişilerin bir araya getirilip terör örgütü olarak nitelendirildiğini söyleyen Nasuhi Günay, "Haksızlık ve hukuksuzluğu takipsiz ve cezasız bırakmak suçu meşrulaştırmak anlamına gelir ki, bu da haklı ve mağdur insanlara yapılacak bir başka zulümdür. Yapılan bu hukuksuz uygulama haneye tecavüzdür. Hatta kişinin onur ve haysiyetine yapılan bir saldırıdır. İnsan onurunu korumak ise başta bir insanın kendisinin, daha sonra ise devletin asıl görevidir'' diye konuştu.

Vakıf üyeleri daha sonra nöbetçi savcılığa giderek, kendilerini dinleyenler hakkında suç duyurusu dilekçelerini verdi.