Müslümanların evlerini yağmaladılar

Müslümanların evlerini yağmaladılar

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde başkent Bangui'de Hristiyan çete üyeleri, 2 Çad vatandaşını linç etti, Müslümanların evlerini yağmaladı.

Bir görgü tanığı, havaalanına giden yolda, 2 Çadlının, bulundukları kamyondan alınarak öfkeli çete üyeleri tarafından linç edildiğini söyledi.

Linç edilenlerin, Çad hükümetinin vatandaşlarının tahliyesi için tahsis ettiği uçağa binmek üzere havaalanına gittikleri ve bulundukları kamyonun, konvoyun sonunda yer aldığı belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen görgü tanığı, Fransız askerlerinin, olay sırasında çok uzakta olmadıklarını ancak olaya çok geç müdahale ettiklerini ifade ederek, geldiklerinde çetenin çoktan Çadlıları öldürmüş ve mallarını yağmalamış olduğunu kaydetti.

Fransız askeri yetkililer, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Müslümanlara ait evler yağmalandı

Bu arada Bangui havaalanına 2 kilometre uzaklıkta yer alan Benzville'de Hristiyan çete üyeleri, Müslümanlara ait evleri yağmaladı.

Yağmalanan evler arasında, 5 Aralık'ta Hristiyan militanlar tarafından öldürülen eski Seleka isyancısı general Yaya İssa'nın evinin de bulunduğunu belirtilirken, çete üyelerinin, generalin evindeki mobilyaları ve aracını yağmalarken Fransız askerlerinin duruma müdahale etmemeleri dikkati çekti.

Fransız askerlerinden biri, "Onları ancak komutanımız emir verirse durdurabiliriz" dedi.