Müslümanların etini yiyen yamyam yakalandı

Müslümanların etini yiyen yamyam yakalandı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara yönelik şiddet akıl almaz boyutlara ulaştı, kendine "Çılgın Köpek" diyen yamyam öldürdüğü Müslümanların bedenini parçalayıp yiyor

Müslümanların etini yiyen yamyam yakalandı

Müslüman ve Hristiyan gruplar arasındaki gerginliğin sürdüğü Orta Afrika Cumhuriyeti'nde öldürülen Müslümanların  etini yiyen vahşi yamyam yakalandı.

Kendisini "Çılgın Köpek" diye tanıtan Hristiyanın, başkent Bangui'de Afrikalı barış koruma askerleri tarafından yakalandığı bildirildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin yayınladığı görüntülerde, Bangui'de Hristiyan çeteler tarafından linç edilen ve yakılan bir Müslümanın etini yiyen bir kişi yer alıyordu. Aynı kişinin daha sonra bir başka Müslümana ait cesedin parçalarını yerken görüntülendiği belirtilmişti.

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki olaylar, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka isyancılarının, Hristiyan Devlet Başkanı François Bozize'yi geçen yıl mart ayında devirmesiyle başlamıştı.

Bozize'nin ardından göreve gelen Michel Djotodia, uluslararası ve bölgesel baskıların artması üzerine istifa etmiş, yerini Bangui Belediye Başkanı Catherine Samba-Panza almış ancak ülkede günden güne yoğunlaşan şiddet olaylarının sonu gelmemişti.