Müslümanlara hakaret hükümetin işi çıktı

Müslümanlara hakaret hükümetin işi çıktı

Wikipedia'ya Müslümanlarla ilgili girilen hakaret içerikli bazı mesajların arkasından İngiliz hükümetinin bilgisayarları çıktı. Aynı IP adreslerinden Tony Blair'in eşinin karıştığı skandal silinmiş.

Wikipedia'da Müslümanlarla ilgili hakaret içerikli mesajlarının İngiliz hükümetinin bilgisayarlarından yazıldığı ortaya çıktı. İngiliz basını, tespit edilen iki IP adresinin hükümetin sağladığı güvenli ağ üzerinden internete erişim sağladığını yazdı. Söz konusu mesajların Wikipedia'nın 'tesettür' ile ilgili bölümünde yer aldığı belirtildi. Eklenen metinde "Tesettür çoğunlukla Müslümanlar tarafından kullanılır ve bütün Müslümanlar da teröristtir. Bu nedenle tesettürle ilgili bu da dikkate alınmalıdır" denildi.
Aynı zamanda İngilizce 'veil' kelimesiyle ifade edilen tesettürün kötülük anlamına gelen 'evil' kelimesiyle aynı harflerden oluştuğu da yine Wikipeida'ya eklendi.
CHERIE BLAIR'İN SKANDALI
Bu ifadeler yaklaşık 6 dakika sonra fark edilince siteden çıkarıldı. Wikipedia'nın İngiltere'deki temsilciliği hükümet bilgisayarları kullanılarak yapılan bu hakaretleri kınadı. Hükümetten de söz konusu ifadelerin 'tiksindirici ve kabul edilemez' olduğu yönünde açıklama geldi. Wikipedia'daki skandalın sadece Müslümanlarla sınırlı olmadığı da haberler de yer aldı. Eski İngilitere Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair'in 2002'de bir dolandırıcının yardımıyla ucuz fiyattan iki daire satın aldığı skandalla ilgili bilgilerin de silindiği belirlendi. Bilgiler daha sonra başka bir kullanıcı tarafından 'söz konusu şahısla ilgili' olduğundan geri getirildi. Yine aynı IP adreslerinden 96 Liverpool taraftarının öldüğü Hillsborough faciasıyla ilgili aşağılayıcı yorumların Wikipedia'ya konulduğu tespit edildi.
Kaynak: AKŞAM