"Müslüman ve Türk Kanı İstemiyoruz"

"Müslüman ve Türk Kanı İstemiyoruz"

Avusturya Kızıl Haç Kuruluşunun (Österreichisches Rotes Kreuz) Linz şubesinde görevli bir kadın doktorun 'Müslüman ve Türk kanı almıyoruz' açıklaması, ülkede tartışma yarattı.

Avusturya’da ırkçılık tartışmalarını alevlendirdiren olay, Linz İslam Cemaati adlı Müslüman kuruluşu üyeleri arasında bir etkinlik düzenleyerek kan bağışı kampanyası düzenleyip Linz Rotes Kreuz şubesine başvurmasıyla başladı. Ancak kuruluş üyeleri burada görevli kadın doktor tarafından ilginç bir gerekçeyle kapıdan çevrildiler. 

Müslüman ve Türk kanı almadıklarını söyleyen doktora tepki gösteren dernek yöneticileri "Avusturya'da tıbbi yardım için kan, renk, dil, ırk ve din ayırımı var mı?" açıklaması yaptı. 


GEREKÇE HEPATİT B 

Olayın basına yansımasıyla zor duruma düşen Linz Kızıl Haç Müdürü Christian Gabriel " Güneydoğu Avrupa ülkelerinde Hepatit B virüsü yaygın. Bu nedenle kanlarının alınması reddedilmiştir" şeklinde bir açıklama yaptı. Tüm dünyada olduğu gibi Avusturya'da de alınan kanlar önce kontrolden geçirilip daha sonra kullanılıyor.

(Ajanslar)