`Müslüman uyuma yılbaşını kutlama`

`Müslüman uyuma yılbaşını kutlama`

Haramlarla Mücadele Derneği (HAMD) tarafından Hıristiyan adeti olan yılbaşı gecesinde işlenen günahlara dikkat çekilmek amacıyla yapılan açıklamada her yılbaşında yaşanan rezaletlerin, bu yılbaşı döneminde de sergilendiği ve böylece milletin inanç değerle


 
 
 
İSTANBUL-Haramlarla Mücadele Derneği (HAMD) tarafından Hıristiyan adeti olan yılbaşı gecesinde işlenen günahlara dikkat çekilmek amacıyla Esenler Dörtyol Meydanında bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilerek "Müslüman uyuma yılbaşını kutlama" şeklinde slogan atılıldı. Basın açıklmamasında, "Yılbaşı gecesi Kur`an okuyalım, Yılbaşı kutlamak adetimiz değildir, Milli Piyango haramdır" şeklinde dövizler açıldı.

HAMD Eğitim Komisyonu Üyesi ve Basın Sözcüsü Abdussamed Altun, tarafından yapılan açıklamada "Her yılbaşında yaşanan rezaletler, bu yılbaşı döneminde de sergilenmekte ve böylece aziz milletimizin inanç değerleri, milli, manevi ve dini değerleri yıpratılmaktadır. Bütün bir yıl boyunca propagandası yapılan içki tüketimi, şans oyunları, kumar, kızlı erkekli eğlenceler, zina ve faizli kredi gibi haramlar bu yılbaşı bahane edilerek yılbaşı günü ve gecesi Allah`a isyan adeta zirve noktalara çıkarılmakta ve yılbaşı diye adeta Allah`a isyan kutlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

"Yılbaşı gecesi yaşanan rezalete ortak olmayın"
Yılbaşı kutlamaları adı altında bir ay öncesinden başlayan ifsat çalışmalarında hep beraber maruz kalmış bulunuyoruz" diyen Abdussamed Altun, "Her yılbaşında yaşanan rezaletler, bu yılbaşı döneminde de sergilenmekte ve böylece aziz milletimizin inanç değerleri, milli, manevi ve dini değerleri yıpratılmaktadır. Bütün bir yıl boyunca propagandası yapılan içki tüketimi, şans oyunları, kumar, kızlı erkekli eğlenceler, zina ve faizli kredi gibi haramlar bu yılbaşı bahane edilerek yılbaşı günü ve gecesi Allah`a isyan adeta zirve noktalara çıkarılmakta ve yılbaşı diye adeta Allah`a isyan kutlanmaktadır. Ey yılbaşını kutlamaya hazırlanan Müslüman kardeşim! Şimdi anladın mı? Neyi kutlamaya hazırlandığını! Ey çam ağacını süsleyip dükkanına koyan esnaf kardeşim, ey milli piyango bileti kuyruğuna girip milli piyango bileti almak için sıra bekleyen Müslüman kardeşim! Ey daha bir hafta öncesinden hindiyi alıp yılbaşı gecesi pişirmek için buzlukta bekleten hanım kardeşim ve ey yılbaşı gecesi için eğlence mekanlarında rezervasyon yaptıran Müslüman kardeşim! Şimdi anladın mı? Neyi kutlamak için hazırlandığını" diye konuştu.

"Yılbaşı tuzağına karşı sizi uyarıyoruz"
Yılbaşı gecesini kutlayanların Allah`a açıkça isyan edenlerin safında yer alma tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Altun, "Sen yılbaşını kutlamaya hazırlanmıyorsun. Sen Allah`a isyan edilmek için hazırlanılan bir gecede Allah`a açıkça isyan edenlerin safında yer almaya hazırlanıyorsun. Bizim ecdadımız Selahaddin Eyyubi `Kudüs özgür olmadıkça gülmek bana haramdır` diyordu. Aziz kardeşim sen şimdi niçin yılbaşını kutlayacaksın, niçin eğlenip haramlara karışıp yılbaşını kutlayacaksın. Kudüs özgür olduğu için mi? Mısır halkı, Suriye halkı hürriyetine kavuştuğu için mi? Yılbaşını kutlayacaksın. Çeçenistan, Doğu Türkistan hürriyetini kavuştuğu için mi, yılbaşını kutlayacaksın? Yoksa Myanmar`da daha geçtiğimiz ay kanları akıtılan, bedenleri yakılan ve başları kesilen Arakanlı Müslüman Kardeşlerimizin hesabını sorabildiğin için mi yılbaşını kutlayacaksın. Tüm bu sebeplerden dolayı bizler Haramlarla Mücadele Derneği olarak insanlarımızı bu haram batağına çekmek için kurulan yılbaşını tuzağına karşı uyarıyoruz. Ve hergünü geçirmemiz gerektiği gibi o günü ve geceyi de yüce rabbimizin rızasının gözeterek geçirmeyi tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

"İslami değerlere karşı bir saldırı yapılıyor"
"İslami değerlere saldırı olduğu için çeşitli etkinlikler düzenleyerek buna dikkat çekmek istiyoruz" diyen Haramlarla Mücadele Derneği Surur Çelebi Genel Başkanı, "Binlerce afiş, broşör ve pankartla beraber halkımızı uyandırmaya ve onları dirilişe davet ediyoruz. Tüm kardeşlerimizi bu konuda hassas olmaya davet ediyoruz. Ülkemizde İslami değerlerimize karşı kültürel bir dejenerasyon yapılıyor. Biz bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmeyi ve kendi özlerine dönmeleri için çeşitli çalışmalar yaparak kardeşlerimizi haramlara karşı uyarıyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşlarını da yaptığımız bu çalışmaya destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasından sonra noel baba kuklası yere atılarak üstüne ayakla basıldı. Yılbaşı gecesinin bir Hıristiyan adeti olduğu ve Müslümanlar tarafından kutlanmasının haram olduğunu belirten binlerce el ilanı dağıtıldı.
 
(Şükrü Gündüz / İLKHA)