Müslüman Mezarlığına Saldırı

Müslüman Mezarlığına Saldırı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a bağlı Hvidovre semtindeki Müslüman mezarlığı saldırıya uğradı.

Cumayı, Cumartesiye bağlayan gece saat 01.30 sıralarında mezarlığa giren şahısların, çok sayıda mezar taşını kırdığı, yerlerinden sökerek sağa sola attıkları görüldü. Saldırının, TV2 kanalında, Makedon asıllı Selafist Adnan Avdic'in Danimarka demokrasine yönelik hakaret içeren sözleri ve Hizb-ut Tahriri örgütünün ülkedeki Müslümanları 18 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde oy kullanmamaları çağrısında bulunmasının ardından yapılması dikkat çekti.

Gece olay yerinde inceleme yapan bölgeden sorumlu Vestegneng polisi suçluların bulunması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Nöbetçi Emniyet Müdürü Kim Madsen “Müslümanlara ait mezarlıkta yaklaşık 50 mezar taşı tahrip edilmiş. Bunlardan bazıları eskiden kırılmış olabilir. Biz olayı bazı gençlerin yaramazlığı olarak görüyoruz ama tabi ki gerekli soruşturma yürütülüyor” dedi.

“BİZ DANİMARKALIYIZ”

Olayı duyarak sabahın erken saatlerinde mezarlığa gelen Faslı Said adındaki genç “İnsanlar başkalarına ait şeyleri tahrip etmemeli. Burada yatan insanlar huzur içinde yatmalı. Ama her şey daha kötüye gidiyor. Burada benim annem var. 2006 yılında defnettik.

Vasiteyinde “siz artık Danimarkalı sayılırsınız beni burada yanınızda defnedin, Fas'a götürmeyin” demişti. Biz Danimarkalıyız. Ülkemizde yabancıyız, burada yabancıyız nerede yaşayacağız, aya mı gidelim” dedi. 2006 yılı Eylül ayında görkemli bir şekilde açılışı yapılan ülkenin ilk Müslüman Mezarlığı daha önce de defalarca Neo Nazilerin saldırısına uğramış, mezarlıkta Gamalı Haçlar çizen saldırganlar mezar taşlarını tahrip etmişti. Ülkedeki Danimarka mezarlıkları yani kilise mezarlıkları içinde Müslümanlara ait bölümler bulunuyor ancak ülkenin ilk Müslüman Mezarlığı, Danimarka İslam Topluğu tarafından yönetiliyor.