Müslüman Kız Öğrencilere Bıçaklı Tehdit

Müslüman Kız Öğrencilere Bıçaklı Tehdit

Kanada'daki McMaster Üniversitesi'nde okuyan Müslüman kız öğrenciler, kaldıkları evin duvarına saplanan bıçaklı tehdit yüzünden taşınmak zorunda kaldı.

Kanada'nın Hamilton kentindeki McMaster Üniversitesinde okuyan ve aynı evde kalan 6 Müslüman kız öğrenci, aldıkları tehditlere dayanamayarak evlerini değiştirdi.

Olay, kız öğrencilerden birinin babasının polise müracaatı üzerine ortaya çıktı.

İsmini vermek istemeyen öğrenci babası, evin duvarına saplanmış bir bıçak bırakıldığını ve bu olayın daha önce yaşadıklarının son halkası olduğunu anlatarak, "Kızlar daha önce de tehdit alıyordu. Evde korkudan bir odada kalıyorlardı. Bıçak bırakılınca taşınmaktan başka yapacak bir şey kalmadı" dedi.

Hamilton Polisi Nefret Suçları Birimi'nce olaya el konularak soruşturma başlatıldı. Polis Sözcüsü Stephen Welton, soruşturmanın bu aşamasında bir açıklama yapamayacağını ancak bölgede çok fazla nefret suçu işlendiğini söyledi.

Öte yandan olayla ilgili görüşlerine başvurulan McMaster Üniversitesi Sözcüsü Wade Hemsworth, olayla ilgili herhangi bir bilgi veremeyeceklerini ve yorumda bulunamayacaklarını söyledi. (AA)