Müslüman Kılığına Girip ...

Müslüman Kılığına Girip ...

Avustralya’da azılı İslam düşmanı bir partiye mensup grup, Müslüman kıyafetleri giyerek Anglikan kilisesini bastı.

Avustralya'nın sözde Özgürlük Partisi'nden bir grup, geçtiğimiz Pazar Müslüman gibi giyinerek New South Wales'te Gosford Anglikan Klisesi yakınlarında buluştu. Ellerindeki hoparlörden yüksek sesle ezan dinleterek ayin yapılan kiliseyi basan grup, protesto sonunda ise İslam karşıtı sloganlar attı Grubun protesto sonrasında Müslüman kıyafetleriyle bir barda içki içerken çektirdiği fotoğraflar görüldü. Grup Müslümanlarla arkadaşlık kurulmasına karşı olduklarını açıkladı.

ARSIZ GRUPTAN ÖZÜR YOK KABAHAT ÇOK

Olaydan sonra gelen tepkilere rağmen, Müslüman düşmanı grup davranışlarının yanlış olmadığını savundu. Arsızların liderleri Nick Folkes, Avustralya medyasına "Özür dilemek zorunda değilim. Çünkü biz kimseye zarar vermedik. Sadece protestoydu. Birilerine zarar verme niyetiyle hareket etmekten fok farklıydı"dedi. Protestocu grubunun cemaati bölmediğini iddia eden Folkes, kilisede kendilerinden işaret bekleyen insanlar olduğunu iddia etti, ancak bu insanların kim olduğu belirlenemedi.

MÜSLÜMANI DA SEVMİYORLAR MÜSLÜMANI SEVENİ DE

Guardian gazetesine göre grup çirkin gösteri sırasında Tek Ulus Partisi'ne destek sloganları atarken, Müslümanlara yönelik dostça duruş sergileyen Liberal ve Emek Partisi'ne ise eleştiri sloganları attılar. Öte yandan insanların protesto haklarını desteklediğinin altını çizen Vaiz Bower ise, kutsi alanlarına girilip ihlal edilmesinin kabul edilemez bulduğunu söyledi. Kilisedeki insanların da tepkili olduğu, protestoyu çok rahatsız edici buldukları bildirildi.

GÖSTERİCİLER ATEŞLİ TRUMP DESTEKÇİSİ ÇIKTI

Sözde Özürlük Partisi ateşli bir Donald Trump destekçisi çıktı. Öyle ki yakın zamanda "Trump Vatanseverleri Barbeküsü" düzenleyip, Trump'ın "Make America Great Again" sloganına benzer olarak "Make Australia Great Again" (Avustralya'yı yeniden büyük yap) sloganları atmışlar.

APTALCA VE AHMAKÇA

İslam düşmanı gösteriyi değerlendiren Sidney Müslümanlarından İmam Afroz Ali, "Çok korkutucu. Eminim ki daha sonra bu yaptıklarını çok aptalca ve saçma bulmuşlardır. Fakat o esnada çok rahatsız edicidir" dedi.

NEFRETLERİ DUVARLARA TAŞTI

İslam düşmanlarının gösterileri ülkede çok nadir rastlanan bir hadise değil. Hatta camiler çok sık hedef oluyor. Öylek ki Perth'in güneydoğusunda Haziran ayında bir camiye, içeride yüzlerce Müslüman ibadet edereken molotof kokteyli atılmıştı. Müslümanlara yönelik düşmanlıklar özellikle duvarlara yapılan grafitilerdeki nefrette belirgin olarak görülüyor.

/haber7