Müslüman Kardeşler Suriye'ye Mi Dönüyor?

Müslüman Kardeşler Suriye'ye Mi Dönüyor?

Suriye Müslüman Kardeşler teşkilatının yurt dışındaki üyelerinin, 'muhaliflerin' kontrolündeki bölgelere dönmeye başladığı öne sürüldü.

Suriye'de yasa dışı olan Müslüman Kardeşler örgütünün, ülke içinde yeniden inşa faaliyetine giriştiği iddia ediliyor. Reuters'a konuşan Suriye Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Velid, üyelerine Suriye'ye dönmeye teşvik ettiklerini ve "yüzlerce" mensubun ülkeye giriş yaptığını öne sürdü.
 İstanbul'da yaşayan Velid, bu "çekirdek" kadronun, İhvan-ı Müslimin'in hedefleri hakkında halkı bilgilendirmesi gerektiğini, çünkü uzun süredir Suriye'de siyaset sahnesinde yer almadıklarını söyledi.  İhvan-ı Müslimin'in başına birkaç ay önce geçen Lazkiyeli göz doktoru Velid, örgütün geri dönen üyelerinin çoğunlukla İdlib, Hama ve Halep'e yerleştiğini belirtti.
 Örgütün Suriye'de silahlı bir kolu olmadığı iddia edilse de, birçok "muhalif", Müslüman Kardeşler'in Mücahid Ordusu gibi silahlı grupları desteklediğini düşünüyor. Katar ve Türkiye destekli Tevhid Tugayı'nın da Müslüman Kardeşler'in gayrıresmi silahlı kolu olduğu belirtiliyor.
 Reuters'a konuşan eski bir  İhvan-ı Müslimin üyesi de, İdlib'de faaliyet gösteren Feylak'uş Şam'ın İhvan tarafından kurulduğunu ve desteklendiğini iddia ediyor.
  
 Kaynak : Sol