Müslüman Kadına Saldrı

Müslüman Kadına Saldrı

Kanada'da Müslüman bir kadın, alışveriş yaptığı süpermarkette başka bir kadının saldırısına uğradı

Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde Müslüman bir kadın, alışveriş yaptığı süpermarkette saldırıya uğradı.
Adı açıklanmayan Müslüman bir kadın, süpermarkette alışveriş yaptığı sırada bir başka kadın tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan tarafından başındaki başörtüsünü çekip çıkartılan Müslüman kadın, kucağında taşıdığı 4 aylık oğlu nedeniyle saldırıya karşı koyamadı. 

Müslüman kadın, saldırganın saçlarından tutarak sürüklemesi üzerine, bebeği ile birlikte yere düştü. Bu sırada cep telefonu ile kendisinin fotoğrafını çeken kişiye de küfürler savuran saldırgan kadın, anne ve bebeğine de vurdu.
Yerel polis, olaya şahit olan kişiden saldırgan kadının fotoğrafını alarak, halka açık yerlere dağıttı. Polisin saldırgan kadının yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Öte yandan Kanada Müslümanlar Derneği London Şube Sorumlusu İman Fahmy yaptığı açıklamada, olayı kınadı. Fahmy, ‘’London’da 1 aydan kısa bir sürede ikinci kez İslamofobik bir saldırı yaşıyoruz. Sorumluların en kısa zamanda bulunmasını ve gereken cezayı almalarını ümit ediyoruz.’’ dedi.
London’da bu ay başında Muhammed Şerifi isimli Müslüman üniversite öğrencisi, parkta kız arkadaşı ile otururken iki kişinin saldırısına uğramış ve Şerifi ile kız arkadaşı hafif şekilde yaralanmıştı. Western Üniversitesi İngiliz Edebiyatı Bölümü öğrencisi olan Muhammed Şerifi ve kız arkadaşına saldıranlar da henüz yakalanmadı.