Müslüman Kadına Saldrı

Müslüman Kadına Saldrı

İsviçre’de yaşayan 27 yaşındaki D.M. isimli bir kadına parkta çocuklarını gezdirirken iki İsviçreli gencin saldırıda bulunduğu iddia edildi.

İsviçre'de yayın yapan Le Matin gazetesinin haberine göre; geçtiğimiz pazartesi günü İsviçre'nin Sion kantonunda Yugoslav kökenli Müslüman İsveçli 27 yaşındaki D.M. isimli bir kadın 3 ve 1 yaşındaki çocuklarını parkta gezdirirken iki İsviçreli gencin saldırısına uğradı. 

İddiaya göre saldırı öncesinde “Heybana bak yüzünü bize dön, pis Arap, senin Avrupa da ne işin var? Şayet burada isen o eşarbı kafandan çıkar, çıkarmıyorsan Suudi Arabistan'a geri dön” dedikten sonra kadına saldırıda bulundular.

Saldırganlar kadını 10 dakika hırpaladıktan ve hakaret ettikten sonra olay yerinden araba ile ayrıldılar. Adeta şaşkına dönen D.M. telefonla eşini arayarak yardım istedi. Kocası da sakin olmasını ve derhal olay yerine geleceğini söyledi.

Kocasının olay yerine gelmesinden sonra D.M. kocasına kendisine saldıran kişilerin kaçtıkları arabanın plakasını verdi, koca bunun üzerine polisi arayarak olayı anlattıktan sonra saldırganların kaçtıkları arabanın plakasını vererek saldırganlardan şikayetçi olduklarını bildirdi.

D.M. polise verdiği ifadede 2008 yılında İsviçre'ye geldiğini ve 20 senedir de başını örttüğünü ve başına böyle bir olayın ilk defa geldiğini ifade etti. Polis yetkilileri araba plakası sayesinde saldırganları en kısa zaman içinde yakalayacaklarını söylediler.

Öte yandan İsviçre Müslüman Kadınlar Kültür Derneği Başkanı Nadia Karmous, yaptığı açıklamada bu tip saldırı olaylarının 2015 yılında geçen yıllara oranla arttığını ve artmaya da devam ettiğini söyledi. Karmous İsviçre yetkili makamlarının bu tip olaylara karşı davranışlarını sertleştirmelerini ve verilen cezaların arttırılmasını aksi takdirde bu olayların önüne geçilemeyeceğini ifade ederek “Demokratik bir ülkeye bu durum yakışmıyor” dedi.