Müslüman Kadın Vekile Öüm Tehdidi

Müslüman Kadın Vekile Öüm Tehdidi

Avustralya'da Göç Bakanı Dutton'un Lübnanlı Müslümanlar hakkındaki açıklamasının ardından ülkenin ilk Müslüman milletvekili Anne Aly ölümle tehdit edildi.

vustralya Federal Göç Bakanı Peter Dutton'un "Lübnanlı Müslümanların Avustralya'ya alınmasının eski başbakanlardan Malcolm Fraser'ın hatası olduğunu" söylemesinin ardından ülkenin ilk Müslüman federal milletvekiliAnne Aly ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

Göç Bakanı Peter Dutton'un dün parlamentonun soru cevap oturumunda yaptığı açıklamaya, siyasi partiler, insan hakları savunucuları, mülteci dernekleri, kiliseler ve Müslüman kuruluşların yanı sıra birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bakanın açıklamaları ırkçı ve ayrımcı olarak değerlendirilerek kınanırken Başbakan Malcolm Turnbull ve hükümet kanadı, Dutton'un konuşmasında, tüm Lübnan asıllı Müslümanları değil suça karışanları kastettiğini belirterek bakanı savundu.

Dutton'un açıklamasıyla ülkede aşırı uçlar harekete geçmekte gecikmedi. Bu yıl temmuz ayında yapılan seçimlerde ülkede ilk kez federal parlamentoya girme başarısı gösteren Mısır asıllı Müslüman kadın milletvekili Anne Aly sosyal medya üzerinden tehdit edildiğini açıkladı.

"Ailemi hedef alan ölüm tehditleri var"

Avustralya İşçi Partisinden Batı Avustralya milletvekili olarak görev yapan Aly, Dutton'un Lübnan asıllı Müslümanlar hakkındaki açıklamalarını kınamasının ardından, kendisi ve ailesinin ölümle tehdit edildiğini belirtti.

Başkent Canberra'da gazetecilere konuşan Aly, "Kendim için endişelenmiyorum fakat ailemi hedef alan ölüm tehditleri var. Biri çıkıp 'Aileni öldürmek istiyorum' diyor. Nerede benim haklarım?" ifadesini kullandı. Müslüman vekile ve ailesine yönelik tehditlerle ilgili olarak Avustralya Federal Polisi (AFP) soruşturma başlattı.