Müşerref'in davası askıya alınsın

Müşerref'in davası askıya alınsın

Eski Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in avukatı Farog Nesim, Pakistan Yüksek Mahkemesinin, Müşerref'e karşı açılan vatana ihanet davasına bakan özel mahkemeden, duruşmaları askıya almasını istediğini söyledi.

Farog Nesim, başkent İslamabad'da davaya bakan özel mahkemenin 21 Kasım'da, eski Başbakan Şevket Aziz, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Abdul Hamid Dogar ve eski Adalet Bakanı Zahid Hamid hakkında da dava açılmasına karar verdiğini hatırlattı.

Karara karşı bu kişilerce Yüksek Mahkemeye dilekçe sunulduğunu belirten Nesim, "Yüksek Mahkeme yargıcı Athar Minilla bu dilekçelere bu sabah bakarak duruşmayı 3 Şubat'a erteledi. Müşerref'e karşı açılan vatana ihanet davasını takip eden özel mahkemeden de duruşmaları askıya almasını istedi" dedi.

Avukat Nesim, eski Başbakan Şeket Aziz'in dilekçesine ilişkin Yüksek Mahkeme son kararını verene kadar Müşerref hakkındaki davaya bakan özel mahkemenin çalışmalarının askıda kalacağını belirtti.

Pakistan'daki mevcut hükümet, 3 Kasım 2007'de anayasayı askıya alarak ülkede olağanüstü hal uygulamasını yürürlüğe koymak suçlamasıyla Müşerref hakkında vatana ihanet davası açmıştı. Müşerref, Aralık 2013'ten beri devam eden davada, anayasayı, eski Başbakan Aziz, kabine üyeleri ve kolordu komutanlarına danışarak askıya aldığını ve onlara karşı da vatana ihanet suçlaması ile dava açılması talebini içeren dilekçeyi mahkemeye sunmuştu.

Mahkeme, 21 Kasım'da, eski Başbakan Şevket Aziz, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Abdul Hamid Dogar ve eski Adalet Bakanı Zahid Hamid hakkında da dava açılmasına karar vermişti.