Müşerref 24 Aralık'ta hakim önüne çıkacak

Müşerref 24 Aralık'ta hakim önüne çıkacak

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in vatana ihanet suçundan yargılanacağı davanın ilk duruşmasının 24 Aralık'ta yapılacağı bildirildi.

erel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, federal hükümetin davanın başlaması için mahkemeye dilekçe göndermesinin ardından ilk duruşma tarihi belirlendi.
 
Pakistan Yüksek Mahkemesi tarafından oluşturulan ve üç yargıcın yöneteceği davada ilk duruşmanın 24 Aralık'ta düzenleneceği ve bu nedenle eski devlet başkanına tebligat yapıldığı ifade edildi.
 
Davayı Sind Eyaleti Yüksek Mahkemesi Yargıcı Faysal Arab yönetecek. Üç kişilik heyette Belucistan Eyaleti Yüksek Mahkemesi Yargıcı Sayide Tahira ve Lahor Yüksek Mahkemesi Yargıcı Yawar Ali de bulunuyor.
 
Pakistan İçişleri Bakanı Nisasr Ali Han, geçen ay, 2007 yılında olağanüstü hal ilan eden ve Anayasa'yı askıya alan Müşerref ile ilgili incelemenin Pakistan Yüksek Mahkemesi tarafından tamamladığını, Müşerref hakkında Anayasa'nın 6. maddesi uyarınca "vatana ihanet" suçundan dava açılacağını söylemişti.
 
Pakistan Anayasası'nın 6. maddesi, Anayasa'nın herhangi bir şekilde askıya alınmasını veya lağvedilmesini vatana ihanet olarak tanımlıyor.
 
Pervez Müşerref, geçen mayıs ayındaki genel seçimlere katılmak üzere ülkesine geri dönmüş ancak daha sonra ev hapsi ile cezalandırılmıştı. Hakkında açılan dört ayrı davanın sonuncusu olan "Lal Mescid" operasyonundan da kefaletle serbest kalan Müşerref aleyhinde vatana ihanetten dava açılması kararlaştırılmıştı.
 
Davanın başlatılması için federal hükümet adına dilekçeyi özel mahkemeye İçişleri Bakanı Yardımcısı Şahid Han dün sunmuştu.