Mursi'ye Yapılan Zulüm Sürüyor

Mursi'ye Yapılan Zulüm Sürüyor

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi devam eden "hapishaneler baskını" davasının duruşmasına çıkarıldı. Duruşmada Mahkeme heyetine seslenen Mursi, "7 Kasım 2013'ten beri ailemden hiç kimseyi görmediğimi bilmenizi isterim"

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 7 Kasım 2013'den beri ailesinden hiç kimseyi görmediğini açıkladı.
Mursi ve 130 kişinin, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılandığı "hapishaneler baskını" davasının duruşması, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde yapıldı.
Mahkemede konuşan Mursi, "Mahkeme heyeti, 7 Kasım 2013'ten beri ailemden hiç kimseyi görmediğimi bilmenizi isterim. Ben bir şey talep etmiyorum, ancak bu dini örfe ve Mısır yasalarına uygun değil" dedi.
Mahkeme heyeti, "hapishaneler baskını" davasının duruşmasını, savunmanın dinlenmesine devam edilmesi için cumartesi gününe erteledi.
Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden sonra aylarca kamuoyuna açıklanmayan bir yerde tutulmuş, 7 Kasım 2013'te oğlu ve eşinin ziyaretine izin verilmiş, 11 Kasım 2013'te ise Burcu’l-Arab Hapishanesi'nde avukatıyla görüşmüştü.
Mısır'da "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen, "hapishaneler baskını" davasında, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.