Mursi'nin "Katar'a Casusluk" DavasıYine Ertelendi

Mursi'nin "Katar'a Casusluk" DavasıYine Ertelendi

Mursi'nin Katar adına casuslukla suçlandığı dava, bir tanığın dinlenmesi için 27 Ağustos'a ertelendi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 kişinin, "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, İdari Denetim Kurulu Başkanı Tümgeneral Muhammed Ömer Vehbi'nin dinlenmesi için duruşmayı 27 Ağustos'a erteledi.

Darbe yönetimine yakın birçok üst düzey ismin şahit olarak dinlendiği davada, mahkeme heyeti 30 Ağustos'ta Mursi'nin Özel Kalemi Mustafa Talat'ın, 1 Eylül'de ise Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi döneminin ilk İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in dinlenmesine karar verildi.

Daha önce 30 Ağustos'ta dinlenilmesine karar verilen Cumhuriyet Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Zeki'nin ise 8 Eylül'de dinlenilmesi istendi. Genel Kurmay Başkanı ve eski Harb İstihbarat Müdürü Korgeneral Mahmud Hicazi'nin şahit olarak ifadesinin alınacağı tarih 1 Eylül'den 10 Eylül'e kaydırıldı.

Mursi ve 10 kişi "Katar adına casusluk" davasında, ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'na ait çok gizli raporları ele geçirmek ve bunu Katar ile paylaşmakla" suçlanıyor.