Mursi'nin Duruşması Ertelendi

Mursi'nin Duruşması Ertelendi

Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi ile 10 kişinin yargılandığı davanın duruşması 2 Ocak'a ertelendi.

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasının 2 Ocak'a ertelendiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ile 10 sanığın yargılandığı davanın duruşması Kahire Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme eski Cumhuriyet Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Zeki, eski Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Müdürü Tümgeneral Usame el-Cundi ve Binbaşı Tarık Muhammed Sabri'nin dinlenmesi için duruşmanın 2 Ocak'a ertelenmesine ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan Mursi ile darbe karşıtı 10 kişi, "Katar adına casusluk" davasında "ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunları Katar ile paylaşmakla" suçlanıyor.