Mursi'nin duruşması başladı

Mursi'nin duruşması başladı

Mısır'da "hapishaneler baskını" olayı olarak bilinen davanın duruşması başladı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, aralarında Mursi'nin de bulunduğu tutuklu sanıklar, yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapılacağı başkent Kahire'deki Polis Akademisi'ne getirildi. Mursi, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Başkanı Saad el-Katatni ile yardımcısı İsam el-Aryan dışındaki sanıkların, "yargıya hakaretten" geçen duruşmada 1 yıl hapis cezasına çarptırılmaları sebebiyle "mavi kıyafet" giydikleri görüldü.

HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, Mursi'nin cam kafese konulmasının ardından, bazı sanıklarla, "Dik dur, dik dur ey kahraman! Senin hapsedilişin vatanı kurtaracak" şeklinde sloganı attı.

Duruşma başlamadan önce Usame el-Huluv ve Mursi'nin oğlu Usame Mursi'nin de aralarında bulunduğu savunma heyeti üyeleri de salona girdi.

Savunma heyetinden avukat Muhammed ed-Demati, bugünkü duruşmada davayla ilgili şahitlerin dinlenilmesine devam edileceğini söyledi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 21 sanık, aynı davanın 30 Nisan'da yapılan duruşmasında, "yargıya hakaretten" birer yıl hapis ve "kamu yararına çalışma" cezasına çarptırılmıştı.

"Vadi'n-Natrun Hapishanesi” olarak da bilinen davada, 105'i firari ve 26'sı tutuklu, 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

TRT HABER