Mursi'nin dinleneceği duruşmalar Gizli yapılacak

Mursi'nin dinleneceği duruşmalar Gizli yapılacak

Mısır'da Mursi ile 14 sanığın yargılandığı "İttihadiye olayları" davasında, tanıkların dinleneceği duruşmaların gizli yapılması kararlaştırıldı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın başında mahkeme heyeti, "soruşturmanın gizliliği ve ulusal güvenliği korumayı" gerekçe göstererek, tanıkların dinlendiği celselerin gizli yapılmasını kararlaştırdı.

Bir süre devam eden duruşmayı daha sonra "tanıkların ifadelerinin tamamlanması için" 12 Nisan'a erteleyen mahkeme heyeti, başsavcılıktan, sanıkların avukatlarıyla görüşmelerine imkan sağlamasını istedi.

Öte yandan Mahkeme Başkanı, sanıkların salona getirildiğinin ispatı amacıyla sadece devlet televizyonun duruşmanın başında görüntü almasına izin verdi.

Mursi ve 14 sanık, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

Davanın dün görülen 10. duruşması, "5 yeni şahidin dinlenmesi için" bugüne ertelenmişti.

Muhabir: Seyyid Fethi