Mursi’nin Bakanı iki Ülkeyi İfşa Etti

Mursi’nin Bakanı iki Ülkeyi İfşa Etti

İran hakkında da, Mursi hakkında da yalan haberler servis edenler aynı odaklar! Mursi’nin bakanı iki ülkeyi ifşa etti

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminin Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud, askeri darbenin Mısırlıların rüyasını yarım bıraktığını vurguladı.

Abdulmaksud Mısır’da darbeye giden süreç ile ilgili bazı önemli bilgileri de ifşa etti.

İran hakkında Sünnilere yönelik muameleler başta olmak üzere kurmaca haberler tertip ettiren Suud ve BAE fonlu odakların Mursi’yi de hedef aldığı ortaya çıktı.

Abdulmaksud, "Mursi dönemindeki basın özellikle özel basın demokrasiye karşıydı ve devrime karşı bir güçten yönlendiriliyordu, özel basını (özellikle televizyon kanalları) eski rejimin güçleri ya da istihbarat ve askeriyeye bağlı şirketler veya Körfez ülkelerinden finansal destek alanlar yönetiyordu, özellikle BAE ve Suudi Arabistan. Başkan'ın (Mursi) yönetimde olduğu yılda özel televizyon kanallarına BAE ile Suudi Arabistan ve (Hüsnü) Mübarek rejiminin adamlarının Başkan Mursi'ye karşı saldırmak, eylem ve başarılarını çarpıtmak için yaklaşık 6 milyar cüneyh yani dönemin 1 milyar doları yardım yaptıklarını öğrendik. Başkan Mursi döneminde basın görülmemiş bir özgürlüğe sahipti ama onlar bu özgürlüğü Başkana karşı askeri darbe yapmak için kullandı."  dedi.