'Mursi'nin Ailesinin Ziyareti Engelleniyor'

'Mursi'nin Ailesinin Ziyareti Engelleniyor'

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Ahmed Mursi, babasını ziyaret etmelerinin engellendiğini belirtti.

Mursi'nin büyük oğlu Ahmed, sosyal paylaşım sitesi Faceboook hesabından yaptığı açıklamada, emniyet güçlerince Mursi'nin ailesine ziyaret izni verilmediğini kaydederek, "Ramazan ayı içerisinde bu durum on kez yaşandı. Talimatın yukarıdan geldiğini, bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Mursi'nin ailesinin üç yıldır ziyaret hakkı engelleniyor" ifadesini kullandı.

Mursi'nin hapsedildiği 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından hala babalarını ziyaret edemediklerini ifade eden Mursi, kardeşleriyle birlikte bugün Kahire'nin güneyindeki Tora Cezaevi'ne gittiklerini ancak ziyaretin yasak olduğu ve kendilerini boş yere yormamaları gerektiği cevabını aldıklarını aktardı.

Mursi, kişisel ihtiyaçların olduğu bir çantanın hapishane yönetimince babalarına teslim edilmesini istediklerini ancak bu taleplerinin de geri çevrildiğini söyledi.

Muhammed Mursi, askeri darbenin ardından bilinmeyen bir yerde alıkonulmuş ve ilk kez 4 ay sonra kendisinden haber alınabilmişti.

Kamuoyunda "Büyük casusluk" olarak bilinen davada 25 yıl, "İttihadiye Olayları" davasında 20 yıl hapis, "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında ise idam cezasına çarptırılan Mursi'nin, "yargıya hakaret" ve "Katar adına casusluk" davalarındaki yargılanma süreci ise devam ediyor.