Mursi'nin Ailesi BM'ye Başvuracak

Mursi'nin Ailesi BM'ye Başvuracak

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi'nin oğlu Üsame, cezaevindeki babasıyla "görüşme izni verilmemesi" konusunu, BM'ye taşıyacaklarını söyledi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Üsame, cezaevindeki babasıyla "görüşme izni verilmemesi" konusunu, Birleşmiş Milletlere (BM) taşıyacaklarını söyledi.

Üsame Mursi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir babasıyla görüşmelerine izin verilmediğini belirtti.

Bugün Kahire'deki Tora Hapishanesi'ne gittiğini ve hapishane yönetiminin, "babasının hapishanede olmadığını" ifade ettiğini, daha önce de İskenderiye'deki Burc'ul-Arab Hapishanesi'nde, aynı şeyin söylendiğini aktaran oğul Mursi, "Bu uygulamalardan dolayı darbe yönetimi ve İçişleri Bakanlığı hakkında şikayette bulunmak için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu konudaki şikayet dosyasının hazırlandığını dile getiren Üsame Mursi, başvurunun nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda ise bilgi vermedi.

Öte yandan adının açıklanmasını istemeyen bir emniyet mensubu, kasım ayından bu yana Burcu'l-Arab Hapishanesinde tutuklu olan Mursi'nin, Kahire'deki duruşmaları nedeniyle, fiziki ortamın hazırlanmasının ardından Tora Hapishanesi'ndeki "Akrep" adlı bölüme nakledileceğini söyledi.

Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mursi, uzun süre bilinmeyen bir yerde tutulduktan sonra 4 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkmış, ardından İskenderiye'deki Burc'ul-Arab hapishanesine nakledilmişti.

Hakkında açılan 4 davadan farklı tarihlerde Kahire'deki Polis Akademisi'nde bir kaç kez mahkemeye çıkan Mursi, zaman zaman bir sonraki duruşma için Tora'daki, yüksek güvenlikli "Akrep" adlı bölüme de konulmuştu.

Kasım ayında cezaevine nakledilen Mursi'ye şimdiye kadar sadece 1 kez ailesiyle görüşme izni verilmişti.