Mursi yargılamayı kabul etmedi

Mursi yargılamayı kabul etmedi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi, "Ayrıntılara girmeyeceğim. Yargılamayı da kabul etmiyorum. Ancak Azb için söyleyeceklerim var" dedi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. 
Mursi, başkent Kahire'deki Polis Akademisinde yapılan duruşmada, kendisine yöneltilen "casusluk karşılığında cumhurbaşkanlığı görevine getirilme" iddiasına yanıt için kendi adına basın toplantısı düzenlenmesini talep etti.
Duruşmada, daha önce feshedilen Devlet Güvenlik Birimi'nde, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) faaliyetlerini takipten sorumlu İç Güvenlik ve Şiddet Dairesi Başkanı Adil Azb tanıklık yaptı.
Azb, şahitliğinde "İhvan'ın 2012'deki cumhurbaşkanlığı adaylığı, toplumu yok etmek ve İsrail lehine ülke kurumlarını ortadan kaldırmak planlarını gerçekleştirmek için devleti ele geçirmeyi hedefliyordu" iddiasında bulundu.
Savunma heyetinin, Mursi'nin "yabancı ülkelerle yaptığı işbirliği karşılığında ne elde ettiğine yönelik" soruya ise Azb, "Mursi'ye casusluk suçuna karşılık bir ödül verildi ve cumhurbaşkanı oldu" yanıtını verdi.
57 gün aradan sonra konuştu
Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Mursi de 57 gün aradan sonra cam kafesin arkasından "Ayrıntılara girmeyeceğim. Yargılamayı da kabul etmiyorum. Ancak Azb için söyleyeceklerim var" dedi.
Mursi, savunma heyetine hitaben, "Mahkeme ve Başsavcılıktan, Mısır halkına ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözeten Yüksek Seçim Kurulu'na ihanet eden Azb'a karşı dava açılması talebinde bulunun. Benim adıma basın toplantısı düzenleyerek, onun yargılanması gerektiğini söyleyin" ifadesini kullandı.
Mursi ile 35 kişinin yargılandığı "casusluk" davasında sanıklar, "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham ediliyor. Davadaki 36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.

Kaynak: AA