Mursi vekalet vermeyecek

Mursi vekalet vermeyecek

Mısır'da Muhammed Mursi'nin oğlu Usame, babasının kendisini yargılayacak mahkemeyi tanımadığını bu nedenle savunması için avukata vekalet vermeyeceğini bildirdi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Usame, babasının kendisini yargılayacak mahkemeyi tanımadığını bu nedenle savunması için avukata vekalet vermeyeceğini bildirdi.

Usame Mursi, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe yanlısı bazı medya kuruluşlarında yer alan "Mursi'nin kendini savunması için 2012'deki cumhurbaşkanlığı adaylarından avukat Muhammed Selim el-Avva'ya vekalet verdiği" yönündeki haberleri yalanlayarak, "Bir kez daha üzerine basa basa vurguluyoruz. Cumhurbaşkanı kendisini yargılayacak mahkemeyi hiç bir şekilde tanımıyor ve tanımayacaktır" dedi.

Babasının avukata vekalet vermeyi reddettiğini vurgulayan Usame, "Daha önce görülen kanun dışı duruşmada babam, savunmasını yaparken mahkemenin kendisini yargılama yetkisine sahip olmadığını belirtmekle yetinmişti" diye konuştu.

Darbenin ardından yaklaşık 4 ay bilinmeyen bir yerde tutulan Mursi hakkında "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması, 4 Kasım'da yapılmıştı. Mahkemeyi tanımadığını ifade eden ve bu nedenle avukat talebinde bulunmayan Mursi, duruşmanın ardından İskenderiye'deki Burcu'l-Arab Hapishanesine nakledilmişti. Mursi ile 14 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasının 8 Ocak'ta yapılması bekleniyor.

Mursi hakkında, ayrıca "ülke çıkarlarına zarar vermek suretiyle dış güçlerle işbirliği yapmak" ve "2011 devrimi sırasında hapisten firar, kamu malına zarar vermek ve güvenlik görevlilerini alıkoymak" suçlamalarında bulunuluyor.