Mursi, Meşhur "Devrimin Sizden Çalınmasına izinVermeyin..."

Mursi, Meşhur "Devrimin Sizden Çalınmasına izinVermeyin..."

Şeyma Mursi, kişisel facebook sayfasında yaptığı paylaşımda babası ile arasında geçen şu konuşmayı paylaştı:

Mısır'ın 3 yıldır tutuklu bulunan resmi cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kızı Şeyma, darbenin yaşandığı gün babasıyla arasında geçen bir diyalogu paylaşarak babasının o gün söylediği her kelimenin ders niteliğinde olduğunu kendisine referans kabul ettiğini söyledi.
 
Şeyma Mursi, kişisel facebook sayfasında yaptığı paylaşımda babası ile arasında geçen şu konuşmayı paylaştı:
 
3 Temmuz darbe gecesi, başkan Mursi, meşhur "devrimin sizden çalınmasına izin vermeyin..." konuşmasından sonra ofisinden, istirahat için geceyi beraber geçirdiğimiz Cumhuriyet Muhafızları binasına geldi, Her zamanki gibi sessizdi ve yine çok konuşmuyordu. Ancak o gece söylediği her bir kelime benim için referans/ders niteliğindeydi.
 
Ona başına gelenlerden dolayı acıyordum, üzgündüm çünkü bir lider olarak onu çok yakından görüyordum ve buna biz ailesinden başka kimsenin şansı yoktu. 
 
Ona şunları söyledim: "Üzülme baba, bu insanlar senin gibi bir yöneticiyi haketmiyorlar. Sen inkar ettikleri bir nimetsin ve onlara ders verilmesi için bu nimetin onlardan alınması gerekiyordu. Kendileri için yaptıkları seçim onlara hayırlı olsun. Ama onlar kendilerini aşağılayan, işten çıkaran, ömürlerini, güçlerini ve ülkelerinin servetini sömüren yöneticilerden başkasını haketmiyorlar."
 
Bana kızdı ve şöyle dedi:
 
"Sakın onlar hakkında öyle konuşma. Mısır halkı gariban bir halk, yıllarca çok zayıfladı, yönetiminde uzun yıllardır ahlaksızlar ve suçlular bulundu. Mısır halkı da diğer halklar gibi onurlu bir hayat yaşamayı hakediyor.
 
Onlara karşı öfkeli olma, ben onların nasıl bir süreçten geçtiklerini anlayabiliyorum. Kendim için asla endişelenmiyorum ancak kendileri ve evlatları hakkında işlenen bu suça sessiz kalırlarsa başlarına geleceklerden dolayı onlara acıyorum, onlar için bunların olmamasını dile. Baban için umutsuzluğa kapılma ve ne olursa olsun sana söylediğim gibi insanlara karşı hep merhametli ol."