Mursi Mahkeme Heyetine Sırtını döndü

Mursi Mahkeme Heyetine Sırtını döndü

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ''hapishane baskınları'' davasının ilk oturumu gecikmeli olarak başladı.

Mursi'nin savunma heyetinden avukat Hasan Salih, "Mursi cam kafese konulmayı istemediği için duruşma gecikmeyle başladı. Mursi yargılanmayı ve onu yargılamakla yetkili olmayan mahkeme heyetinin önüne çıkmayı reddediyor" dedi.
Mursi'nin, 25 Ocak 2011 devrimi sırasında "Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçmak, baskın düzenlenmesine yardımcı olarak tutukluların kaçmasını sağlamak" suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasının canlı yayınlanacağı ve saat 10:00'da başlayacağı belirtilmişti. Ancak duruşma gecikmeli başladığı gibi, Mısır devlet televizyonundan canlı yayın da yapılmadı. ''Hapishane baskınları'' olarak bilinen davada 22'si tutuklu 131 zanlı bulunuyor, Mursi'nin de zanlılar listesinde 83 nolu zanlı olduğu ifade ediliyor. Bu davanın dışında 3 davadan daha yargılanan Mursi, 2012 anayasasının 152. maddesi uyarınca yargılanmayı reddediyor.