Mursi İçin Tiyatro Mahkeme Yarın

Mursi İçin Tiyatro Mahkeme Yarın

Mısır'da askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi'nin yarınki duruşması nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde 18 bin güvenlik mensubu görev yapacak

KAHİRE

Mısır'da askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yarınki duruşması nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde 18 bin güvenlik mensubunun görev yapacağı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır İçişleri Bakanlığı, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde yarın gerçekleşecek duruşma nedeniyle akademi binası çevresi ve önemli merkezlerde, asker ve polisten oluşan 18 bin kişinin görevlendirilmesine karar verdi.

Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi, "Mursi'nin mahkemeye götürülürken kaçırılabileceği" yönünde istihbarat alındığını ve bunun önlenmesi için Mursi'nin tutulduğu yerden duruşma salonuna özel helikopterle getirileceğini ifade etti.

Yetkili, Mursi'nin yanı sıra yargılanacak diğer 14 sanığın ise korumalar eşliğinde zırhlı araçlarla getirileceğini kaydetti.

Mursi, kamuoyunda "İttihadiyye Olayları" olarak adlandırılan "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla hakkında açılan davada ilk kez 4 Kasım hakim karşısına çıkmış, duruşma 8 Ocak 2014 tarihine ertelenmişti. Mursi, duruşmada Mısır'ın seçilmiş meşru cumhurbaşkanı olduğunu ve darbe yönetiminin atadığı mahkemenin kendisini yargılamaya yetkisi olmadığını söylemişti.

Bu arada Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı davada mahkeme, savunma heyetinden sadece 14'ünün duruşmaya katılmasına izin verdi.

Mahkemenin meşruiyetini tanımayan Muhammed Mursi, bir avukata vekalet vermeyi reddediyor.