Mursi Hakkında Karar Her An Çıkabilir!

Mursi Hakkında Karar Her An Çıkabilir!

Muhammed Mursi'nin savunma heyeti sözcüsü Muhammed ed-Dimati, Muhammed Mursi hakkındaki kararın yakın zamanda 'acilen' verilebileceği uyarısında bulundu.

Dimati, savunma heyetinin Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Mursi hakkındaki kararın verilip verilmeyeceğiyle ilgili soruyu "Mahkemenin Mursi ve diğer tutuklular hakkındaki kararın acilen verilmesi yönünde bir isteğinin olduğunu seziyoruz" sözleriyle cevapladı.

Duruşmaların yoğunluğu nedeniyle dosyaları incelemeye yeterli vakit bulamadıklarını ifade eden Dimati, "Savunma heyeti ve sanıklar duruşmaların sıklığıyla yıpratılmak isteniyor" dedi.

Savunma heyeti çekilebilir

Savunma heyeti avukatlarından Muhammed Kamil Mendur ise "Davaları incelememiz için bize yeterli süre tanınmadığı için çekilmek ve davayı mahkemenin görevlendireceği avukatlara bırakmak daha iyi olacaktır. Zira bir davada şekli olarak görev almaktansa hiç almamayı tercih ederiz" ifadesini kullandı.

Mendur, duruşmaların tarihlerini belirlemekle görevli Kahire İstinaf Mahkemesi Teknik Büro Başkanı Hakim Mithat İdris ile görüştüklerini, kendisinden bu sorunun giderilmesi konusunda söz aldıklarını söyledi.

"Dava dosyalarını inceleyecek vaktimiz olmuyor"

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin avukatlarından Muhammed Ebu Lila ise sadece rehberlik konseyi ve Bedii'nin 37 davadan yargılandığına vurgu yaparak "Bu davalar Mısır'ın farklı illerinde ve yakın zaman aralıklarıyla görülüyor. Şu halde savunma heyetinin dosyaları inceleyecek yeterli vakti olmuyor" diye konuştu.

Lila, duruşmaların saat 09.00'da başlayıp 23.00'te bittiğine ve savunma heyetinin bir duruşmadan diğerine yetişmeye çalıştığına işaret ederek görevlerini profesyonel bir şekilde yerine getirmeleri için savunma heyetine daha fazla süre tanınması gerektiğini dile getirdi.